Deze granola is heerlijk als ontbijt door de yoghurt, of met vers fruit. Je kunt hem ook als topping gebruiken over een heerlijke chocolademousse van avocado en banaan. Als je het combineert met wat blauwe bessen en sinaasappelrasp, heb je een mooi, heerlijk en gezond toetje tijdens de feestdagen.

Het is 5 minuten werk, de oven doet de rest. Resultaat is een bakplaat vol met verse granola en een huis dat heerlijk naar speculaas ruikt!

Wat heb je nodig?
3 kommen havermout
½ kom lijnzaad
½ kom sesamzaad
½ kom boekweit
½ kom rauwe cashewnoten
½ kom amandelen
½ kom hazelnoten
½ kom pompoenpitten
½ kom zonnebloempitten
½ kom kokoschips/schaafsel
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel vanille-extract
snufje zout
4 flinke eetlepels kokosolie

Na het bakken:
150 gram rozijnen en/of stukjes abrikozen

Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de kokosolie au bain marie. Doe de overige ingrediënten in een kom en hussel het door elkaar. Meng de kokosolie er goed doorheen en spreid het uit over de bakplaat.
Zet het 20-30 minuten in de oven (houd het even in de gaten, zodat het niet verbrandt).
Als het is afgekoeld kun je rozijnen en  stukjes abrikozen toevoegen.

 

 

 

Share