“Derde” Kerstdag…. na 2 dagen van (te) veel eten wil je op deze dag vaak even wat lichters eten. Dit ontbijt is licht verteerbaar en draagt bij aan een goede gezondheid. Dit recept is perfect om deze dag mee te beginnen.
Dit gerecht is gluten- en suikervrij. Niet zuivelvrij, maar geitenkaas (feta wordt ook gemaakt van geitenmelk) is beter verteerbaar voor ons dan koemelk. Je kunt de kaas ook weglaten. Dan is het nog steeds erg lekker!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 250 gram spinazie of zak van 300 gram
  • 2 eieren (liefst biologisch)
  • 2 eetlepels geraspte geitenkaas of verkruimelde feta
  • ½ eetlepel roomboter (grasboter) of kokosolie
  • vers gemalen peper
  • snufje Keltisch zeezout of Himalaya zout

Bereiden:

  • Verwarm de heteluchtoven op 180 graden.
  • Verhit de boter of kokosolie in een pan en voeg de spinazie toe. Wacht tot de spinazie slinkt (duurt paar minuten).
  • Giet de geslonken spinazie in een vergiet en druk met een spatel of een grote lepel het vocht eruit.
  • Vet een kleine ovenschaal in met olie of boter en leg de spinazie hier in, in de vorm van 2 vogelnestjes.
  • Breek de eieren doormidden en giet de inhoud in de nestjes.
  • Strooi de kaas over de nestjes en gebruik zout en peper naar smaak.
  • Zet de schaal 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Share