Snacken hoeft niet ongezond te zijn! Deze falafel-achtige balletjes zijn echt om je vingers bij af te likken! En super simpel en snel klaar, wat wil je nog meer?

Groenteballetjes

  • Hollandse wokgroenten (zak á 400 gram)groenteballetjes met friet1
  • 1 teentje knoflook
  • half bosje verse peterselie
  • half bosje verse koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel kikkererwten- of boekweitmeel
  • snuf (keltisch) zeezout
  • kokosolie om in te bakken

Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en mix tot een glad geheel. Voeg wat extra meel toe als je mengsel te nat is. Maak er kleine balletjes van en zet ze heel even in de koelkast. Maak ondertussen de dressing.

Yoghurt-Koriander dressing

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • half bosje verse koriander (alleen de blaadjes fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel zoet paprikapoeder

Meng de yoghurt met koriander, komijn en parikapoeder. Pers een knoflookteentje uit en roer dit door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de balletjes uit de koelkast en verhit kokosolie in een pan. Bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Serveer met de dressing. Lekker met zoete aardappelfriet of in een wrap met sla!

YUMMIE!

Share