Zelf brood bakken is heerlijk! Vooral als je dit doet met goed meel, heerlijk fruit en lekkere noten! Vandaag onze versie van de het populaire ‘bananenbrood’.

De basis van bananenbrood:
– 100 gram meel.
Amandelmeel is het meest gebruikelijk, maar je kan ook zelf een mix maken met bijvoorbeeld havermoutmeel. Hier: 75 gram boekweitmeel / 25 gram kikkererwten meel
– 3 bananen
– 3 eieren
– 6 ontpitte dadels
– 2 tl bakpoeder
– Snuf zout

De toegevoegde extra’s:
– 3 vijgen
– Grote handvol blauwe bessen
– 1 el kokossnippers
– 80 gram mix van noten (amandelen, hazelnoot, paranoten)
– 1 tl cacao nibs
– 2 tl speculaaskruiden (aanrader!)

_DSC0853

Hoe?
– Blend de dadels fijn samen met de banaan.
– Klop de eieren los en voeg dit aan het mengsel toe.
– Voeg je meel, zout en bakpoeder toe.
– Maal de noten en meng deze er doorheen.
– Doe er ten slotte al je extraatjes bij!

40 – 45 minuten in de oven; en je hebt een heerlijk groot brood voor meerdere dagen!

bananenbrood

Share