Medische werking

Een klein beetje geschiedenis en een stukje medische achtergrond.

 

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling: stress, medicijngebruik, lucht-, cosmetica- en voedselvervuiling. Eén van deze vervuilingsbronnen is voedsel. De welvaart, de prestatiegerichte maatschappij en ons drukke materialistische bestaan zorgt ervoor dat we vaak kiezen voor gemak. Dat resulteert in junkfood, kant-en-klaar maaltijden, en overig bewerkt voedsel . Allen met allerlei toegevoegde conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen, e-nummers, suikers en zout. Levensgevaarlijk: je lichaam raakt verslaafd aan deze ongezonde stoffen. Het resultaat: afvalstoffen hopen zich op in je lichaam en vormen ‘slakken’. Voor het verwerken van deze stoffen heeft het lichaam een eigen “opruimdienst”. Organen zoals lever, nieren en darmen spelen hierin een grote rol.

Eat 2

Door al het bewerkte voedsel van tegenwoordig draait de opruimdienst met ondercapaciteit. Wanneer niet al het afval wordt meegenomen heeft het lichaam een probleem: waar laat je dit overbodige voedsel? Juist: in je darmen. Overtollig voedsel plakt vast aan de slijmachtige laag in je darmen en vormt een zogenaamde “mucoïde laag”. Deze laag ontstaat om de darmwand te beschermen tegen de schadelijke afvalstoffen. De darminhoud wordt steeds kleiner, waardoor het voedsel als het ware door een rietje de endeldarm bereikt. Niet vreemd dat 80% van de Westerlingen en Amerikanen last hebben van verstoppingen.

 

Maar er is nog meer. Deze “mucoïde” laag in je darmen zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen de darmwand veel moeilijker of zelfs niet kunnen bereiken. Normaliter worden voedingsstoffen van daar uit getransporteerd naar andere belangrijke organen. Ook gif- en afvalstoffen komen via de bloedbaan terug via de darmwand om uitgescheiden te worden via het darmstelsel. Je raadt het al: er ontstaat een broedplek voor ongezonde bacteriën en parasieten. Wanneer je hier niets aan doet komt het lichaam in een negatieve spiraal terecht: het probleem wordt erger en erger. Organen krijgen niet de juiste bouwstoffen, het lichaam verzwakt, en op loop van tijd krijgen ziekten en chronische klachten de overhand.

Sap Innerwave 1

Waarom een detox kuur? Door te sapvasten geef je je spijsverteringsorganen rust, zodat het lichaam grondig gereinigd en weer versterkt kan worden. Daarnaast worden veel Innerwavers na de kuur bewuster van wat ze eten. Dit kan leiden tot een nieuwe lifestyle. Iets wat je alleen kunt ervaren wanneer je de duur zelf hebt doorbracht. Let wel op voor je begint: het werkt uitermate verslavend!