Een gezonde darmflora is de basis voor een goede gezondheid. Deze gedachte vormt het uitgangspunt van de Dr. Mayr methode, waarop onze Innerwave detoxkuur is gebaseerd. Deze methode, ontwikkeld door de wereldberoemde Oostenrijkse arts Franz Xaver Mayr (1875-1965), is gericht op het grondig reinigen van de darmen en het stimuleren van een goede spijsvertering. In deze blog introduceren we je graag aan deze methode en vertellen we je meer over de Innerwave detoxkuur.

 

Dr. Mayr methode: een goed werkende darm als basis voor een gezond leven.

Een goed werkende darm is van groot belang voor onze algehele gezondheid. De darmen zorgen niet alleen voor de opname van voedingsstoffen, maar spelen ook een belangrijke rol bij de afvoer van afvalstoffen en het immuunsysteem. Wanneer de darmen niet goed functioneren, kan dit leiden tot een scala aan gezondheidsproblemen zoals een slechte spijsvertering, vermoeidheid en huidproblemen.

 

Dr. Mayr begreep als geen ander het belang van een goede darmgezondheid en ontwikkelde daarom de Dr. Mayr methode. Deze methode is gericht op het grondig reinigen van de darmen en het stimuleren van een gezonde spijsvertering.

 

De Dr. Mayr Detox Kuur: drie fases naar een gezonde darmflora

De Dr. Mayr detoxkuur bestaat uit drie fasen: de afbouwbase, de vastenkuur en de opbouwbase.

 

De afbouwbase is de eerste fase van de kuur. In deze fase bouw je geleidelijk je normale voedingspatroon af en maak je de overstap naar een gezond en licht verteerbaar dieet. Hierbij is het belangrijk om zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen te vermijden en te kiezen voor verse, onbewerkte voeding.

 

De vastenkuur is de tweede fase van de kuur. Tijdens deze fase neem je alleen vloeibare voeding zoals bouillon, verse sappen en thee. Dit geeft je lichaam de tijd om te reinigen en te herstellen. Het is normaal om in deze fase ontgiftingsverschijnselen te ervaren zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Deze symptomen zijn echter tijdelijk en verdwijnen meestal na enkele dagen.

 

De opbouwbase is de laatste fase van de kuur. In deze fase bouw je geleidelijk je voedingspatroon weer op en maak je de overstap naar een gezond en evenwichtig dieet. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor voedingsmiddelen die je darmen ondersteunen, zoals vezelrijke groenten en fruit, volkoren granen en gezonde vetten.

 

Innerwave Detoxkuur: een moderne versie van de Dr. Mayr methode

Bij Innerwave hebben we ons laten inspireren door de Dr. Mayr methode en hebben deze aangepast naar een moderne versie: de Innerwave detoxkuur. Onze detoxkuur is gericht op het reinigen van het lichaam en het creëren van een gezonde levensstijl.

 

Tijdens de Innerwave detoxkuur doorloop je verschillende fases, waaronder een afbouwfase, de detoxfase en een opbouwfase. Het doel van de afbouwfase is om je lichaam te laten wennen aan de nieuwe voedingspatronen die komen gaan. Dit doen we door het geleidelijk verminderen van de inname van bepaalde voedingsmiddelen.

 

In de detoxfase staat het ontgiften van je lichaam centraal. Hierbij drink je alleen nog maar sappen, smoothies en kruidentheeën en krijgt je lichaam de kans om zichzelf grondig te reinigen van afvalstoffen. Tijdens deze fase kunnen er ontgiftingsverschijnselen ontstaan, zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid. Dit is een normaal proces en geeft aan dat je lichaam aan het ontgiften is.

 

Na de detoxfase is het tijd voor de opbouwfase, waarin je langzaam weer begint met het introduceren van vast voedsel. Dit gebeurt stapsgewijs en onder begeleiding van onze voedingscoaches.

 

Door onze modernere aanpak van de Dr. Mayr methode is de Innerwave detoxkuur effectief en haalbaar voor iedereen. Je voelt je energieker, gezonder en krijgt een stralende huid. Ook slaap je beter en voorkom je slechte gewoontes.

 

Wil jij ervaren wat de Innerwave detoxkuur voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op of klik op de link hieronder om direct te beginnen met het reinigen van je lichaam en het creëren van een gezonde levensstijl!