Zelfvergiftiging

Wat is Detoxen precies?

In dit artikel lees je:

Zelfvergiftiging vanuit de darm

De fransman Bouchard (1887) formuleerde het begrip “zelfvergiftiging vanuit de darm”. Bouchard ontdekte dat er bij de eerder genoemde ontbindingprocessen van de darminhoud verschillende giftige stoffen ontstaan. Dit gebeurt met name wanneer men grote hoeveelheden suiker, meelspijzen, brood en rauwkost inneemt. Hierdoor vormen zich gistingsproducten zoals zuren en alcoholen met daaronder ook giftige foesel, methanol, propanol en butanol. Uit eiwitrijke voeding zoals vlees, vis, worst en eieren ontstaan zeer giftige rottingsstoffen. Deze giftige stoffen hebben een uitwerking op de cellen, en dan vooral op de lever-, bloed- en zenuwcellen. Ook kunnen deze giftige stoffen het immuunsysteem beschadigen en fysieke problemen veroorzaken.

 

Gifstoffen doorbreken de leverbarrière

 

Dit gebeurt vooral op plaatsen waar de darmdoorgang  gestremd is en waar de kans groot is dat het slijmvlies uiteindelijk ontsteekt, zoals bij ontstoken drek en gas-drekbuiken. Op deze plaatsen worden deze giftige stoffen met grote hoeveelheden door het slijmvlies gesluisd. Deze giftige stoffen komen in het bloed en lymfe terecht. Het ontgiftingsorgaan, de lever, wordt hierdoor enorm belast en uiteindelijk doorbreken de giftige stoffen de leverbarrière en bereiken via de bloedsomloop alle cellen en organen. Met speciale onderzoeksmethoden kan worden aangetoond of er darmvergiften in de ontlasting, het bloed, de urine en de lichaamsuitwasemingen zitten.

 

Stinkende adem en verdere uitwerking op lichaam en psyche

 

Door de ontstane gassen in de darmen kan de druk zo krachtig zijn dat het darmslijmvlies door gaten in de spierwand naar buiten wordt geperst. Hierdoor ontstaan kleine uitstulpingen (divertikels) van de darmwand waarin ontlasting binnendringt, wat tot ernstige problemen kan leiden. Omdat de gasdruk zo hoog is belanden er gassen in het bloed. Deze komen daarna in de uitgeademde lucht terecht en veroorzaken stinkende adem, maar daar blijft het niet bij. De uitwerkingen van deze giftige stoffen en gassen zitten tot diep in het lichaam en de psyche.

 

Veel mensen zoeken overal naar de oorzaak van hun klachten en zijn bang voor allerlei ziekten, maar denken niet aan de verborgen diepere oorzaak, de darmen.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Zwanger worden? Het grootste cadeau aan je kind is een detoxkuur!
Het belang van de juiste dosis extra vitaminen en mineralen   Veel vrouwen, en mannen ook trouwens, komen vitamines en mineralen te kort. Iedere dag weer opnieuw. Laat staan als...
Lees verder
Borstprotheses verwijderd? Ontgift dan je lichaam!
Vermoeidheid, gewrichtspijn, jeuk, nachtzweten, vergeetachtigheid: dit zijn veelgenoemde klachten bij vrouwen met borstprotheses. Ook wel het ASIA-syndroom en Breast Implant Illness genoemd. Voor veel dames een reden om de implantaten...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar