Health Blog Aschwin van Diermen

Wat is Detoxen precies?

In dit artikel lees je:

Wekelijks zal Aschwin van Diermen, eigenaar van praktijk Lény Matiz in Maastricht en Innerwave Coach een interessante health blog met jullie delen. Gezondheidsklachten worden onder de loep genomen en belicht vanuit zijn visie.

 

Wie is Aschwin?

 

Sinds 2008 ben ik getrouwd met Hedwig en samen hebben we 3 kinderen, 2 jongens en 1 dochter. Ik ben erg gepassioneerd over mijn werk als orthomoleculair therapeut. Ik vind het super om mensen te helpen naar een betere gezondheid. Waar je je ook bevindt met je gezondheid, ik geloof dat iedereen zich beter kan voelen. Tijdens mijn consulten maak ik gebruik van de Chinese geneeskunde en dan vooral om een beter beeld te krijgen van de werkelijke oorzaak van de klacht. Via de meridianen kun je veel te weten komen over waar het werkelijk fout gaat in het lichaam.


Vasten

Ik heb een enorme fascinatie over wat vasten met het lichaam doet en zet dit daarom ook vaak in als behandeling. Vasten kan het immuunsysteem resetten als ook de hormonale balans. Met een goede vastenkuur kun je soms in twee weken enorme stappen maken in de gezondheid, waar je anders 2 tot 3 maanden over doet. En soms zelfs langer!

 

Wij begeleiden al 7 tot 8 jaar mensen met vastenkuren. Dit is vooral begonnen bij mensen met maag- en darmklachten. Hier helpen wij nog steeds veel mensen mee. Door het toepassen van de vastenkuren zag ik in de voorbijgaande jaren een relatie tussen darmklachten en gewrichtsklachten, zoals fibromyalgie, maar ook de klassieke reuma. Hierdoor heb ik de behandeling aangepast en ook hier behalen wij veel positieve resultaten bij mensen met fibromyalgie. De laatste paar jaar zien we ook veel meer mensen met pre-diabetes of diabetes. Deze doelgroep laten we juist vasten, want dan zie je echt wonderlijke resultaten tot genezing toe. Vaak hebben mensen binnen een week mooie suikerspiegels, waar medicijnen absoluut niet tegenop kunnen!

 

Sport

 

Zeker bij diabetes is beweging erg belangrijk, zelf sport ik ook veel. En iedereen krijgt van mij een sportadvies. Beweging in welke vorm dan ook is erg belangrijk bij een goede behandeling. Zelf ben ik pas gaan sporten op mijn 19e en deed vooral fitness. Op een gegeven moment ben ik hier HIIT trainingen aan toe gaan voegen. En merkte naast een topconditie, vooral ook een enorme krachttoename in mijn core. Dit was een mooie ontwikkeling, bovendien was dit een aangename aanvulling bij mijn calisthenics trainingen waar ik 3 jaar geleden mee ben begonnen. Echter bracht me dit alleen maar blessures en ben er na 1.5 maar weer mee gestopt. Sinds de zomer van 2016 ben ik eindelijk yoga gaan doen, want ik wilde dit eigenlijk al 5 jaar, maar nam hiervoor nooit de tijd. Ik doe voornamelijk Ashtanga yoga en vond hierin veel gelijkenis met calisthenics, tenminste op zo’n manier dat ik een opbouw vond naar de verschillende oefeningen die je ook ziet bij calisthenics. Echter de manier van yoga is vele malen beter in mijn ogen. Heb nu ook geen blessures en het bijzondere is dat mijn kracht en flexibiliteit met de week toe neemt. Ik ben nu veel sterker en dat zonder fitness! Yoga heeft voor mijn zo’n positieve impact gegeven dat ik ook helemaal niets anders meer doe. Fitness en HIIT heb ik achter me gelaten en ben heel nieuwsgierig wat dit gaat doen met mijn conditie. Ik zie de yoga op dit moment ook als een experiment om te zien of ik mijn fitheid kan vasthouden. In januari ga ik weer een half uurtje rennen om te kijken of mijn conditie nog steeds hetzelfde is.

 

Docent

 

Sinds 2013/2014 geef ik ook les op verschillende plaatsen, waaronder bij Innerwave. Innerwave heeft voor onze cliënten veel gebracht en op een gegeven moment heeft Patrick mij gevraagd of ik mijn kennis wilde delen met zijn cliënten.

 

Praktijk

 

Samen met mijn vrouw hebben we de praktijk in een prachtig monumentaal pand aan de rand van Maastricht. Hier kunt u ons dagelijks vinden. Wij hebben de praktijk al sinds 2004 en mijn vrouw nog langer als massagetherapeut. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG, hiervoor moet ik jaarlijks naar school om zo bij te blijven qua kennis op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde.

 

Detoxweken

 

Hiernaast organiseren wij 4 tot 5 keer per jaar onze Innerfresh detoxweken en weekenden op een prachtige locatie in de Ardennen. Een heerlijk bosrijk gebied om geheel tot rust te komen. Wij combineren deze weken met yoga, meditatie, alles over voeding en workshops om meer over jezelf te weten te komen.

 

Voor Innerwave zal ik de komende tijd blogs gaan schrijven over alles wat met gezondheid te maken heeft. Dit kan een aandoening zijn of bijvoorbeeld iets wat in het nieuws is geweest. Ik vind dit laatste altijd leuk om op in te haken.

 

Groet,

Aschwin van Diermen
www.leny-mathiz.nl
www.innerfresh.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ontdek de Unieke Kracht van Innerwave Detox: Volwaardige Reiniging in 3 Krachtige Fases
Ontdek de Kracht van de 'Get Ready Fase': Waarom Innerwave Detox Uniek is Ben je op zoek naar een detoxkuur die verder gaat dan alleen sapjes en je lichaam op...
Lees verder
Het Belang van Ontgiften: Reinig je Lichaam voor een Gezonder Leven
In een wereld vol vervuiling en ongezonde voedingskeuzes lijkt het zelfreinigende vermogen van ons lichaam in gevaar te zijn. Vergelijkbaar met een stromende rivier die vervuiling kan wegspoelen, heeft ons...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar