Darmtraagheid maakt ziek

In dit artikel lees je:

Darmtraagheid maakt ziek!

 

Darmtraagheid geeft chronische gezondheidsproblemen. Door de darmfunctie te stimuleren kan je veel klachten voorkomen. Een te snelle doorgang van het voedsel zorgt dat de darm niet in staat is om voedingsstoffen optimaal op te nemen, een te langzame doorgang resulteert vaak in harde, vaak pijnlijke  ontlasting.

 

Darmtraagheid in dikke en dunne darm

 

Onder darmtraagheid verstond men tot op heden alleen traagheid van de dikke darm die zich in de vorm van verstopping (obstipatie) manifesteert.
Dr. Mayr toonde aan dat ook de circa 5 meter lange dunne darm traag, ontoereikend of anderszins slecht kan functioneren. Omdat juist in de dunne darm de belangrijkste voedingsomzettingen plaatsvinden en omdat juist vanuit de dunne darm het hele organisme van voedingsstoffen wordt voorzien, heeft dunne darmtraagheid nog aanmerkelijk meer gevolgen dan traagheid van de dikke darm alleen.

Kenmerk dunne darmtraagheid

 

Met behulp van de diagnostiek van Dr. Mayr is het mogelijk aan te tonen dat tegenwoordig het merendeel van alle consumptiemensen verteringsletsel en in het bijzonder dunne darmtraagheid heeft. Deze dunne darmtraagheid kenmerkt zich door verslappende en oprekkende darmkanaaldelen evenals plaatselijke verkrampingen die vervolgens de doorvoer van de darminhoud vertragen. Vaak blijft alles steken en ontstaan er samenklonteringen zoals bij files op autowegen. Als gevolg daarvan doen zich in de voor bederf zeer gevoelige spijsbrij die te lang in de chronische gestuwde darmen blijft liggen, verschillende omzettingsprocessen voor die op hun beurt  problemen met zich meebrengen. De buik kan dan zo hard en gespannen  als een trommel worden (zie buikvormen).

 

Stofwisselingsgiffen

 

De aanmaak van stofwisselingsgiffen is het meest voorkomende gevolg van darmtraagheid. Net zoals op een warme plaats boter ranzig wordt, fruitsalade gaat gisten, vlees, worst en vis bederven, ontbinden en giftig worden, zo ontstaan in de verslapte, ‘vermoeide’ darm bij 36-37  graden stofwisselingsgiffen als er bij de doorvoer van de voedingsbrij opstoppingen ontstaan en de vermenging met ontledende en bederfvoorkomende verteringssappen is verstoord.

 

Opgehoopte ontlasting

 

Opgehoopte afvalstoffen in het lichaam: het is gemakkelijk in te denken hoe ongezond het is als ontlasting zich `ophoopt´ in het lichaam. Als deze conditie niet behandeld wordt, dan kunnen verscheidene organen en zelfs de bloedsomloop het opgeven. Als men dan uiteindelijk naar de dokter gaat dan heeft men al jaren lang onder de symptomen van een toxische conditie geleden.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ontdek de Unieke Kracht van Innerwave Detox: Volwaardige Reiniging in 3 Krachtige Fases
Ontdek de Kracht van de 'Get Ready Fase': Waarom Innerwave Detox Uniek is Ben je op zoek naar een detoxkuur die verder gaat dan alleen sapjes en je lichaam op...
Lees verder
Het Belang van Ontgiften: Reinig je Lichaam voor een Gezonder Leven
In een wereld vol vervuiling en ongezonde voedingskeuzes lijkt het zelfreinigende vermogen van ons lichaam in gevaar te zijn. Vergelijkbaar met een stromende rivier die vervuiling kan wegspoelen, heeft ons...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar