Borstprotheses verwijderd? Ontgift dan je lichaam!

In dit artikel lees je:

Vermoeidheid, gewrichtspijn, jeuk, nachtzweten, vergeetachtigheid: dit zijn veelgenoemde klachten bij vrouwen met borstprotheses. Ook wel het ASIA-syndroom en Breast Implant Illness genoemd. Voor veel dames een reden om de implantaten te laten verwijderen. Want, gezondheid gaat natuurlijk boven alles. Maar de troep zit dan nog steeds in je lijf. Om blijvend van de klachten af te komen, is het belangrijk om te ontgiften met de juiste detoxkuur en supplementen. We spraken met Elize (niet haar echte naam) over haar ervaringen.

Zwetende borstprotheses

Het maakt niet uit waarmee een borstprothese is gevuld; het omhulsel is altijd gemaakt van siliconen. Deze worden in een warm lichaam gebracht en dat gaat zweten. Borstimplantaten zullen daarom altijd een beetje lekken, zelfs als deze intact zijn. Hier ontkom je dus niet aan. Maar niet ieder lichaam reageert goed op deze lekkende stoffen die in de bloedbaan terechtkomen.

 

Toenemend aantal klachten

Waar sommige vrouwen nergens last van lijken te hebben, komen er toch steeds meer verhalen naar buiten over serieuze klachten. Elize: “Ik lees op veel fora en social media dat steeds meer vrouwen last hebben van hun borstimplantaten en overwegen om deze te verwijderen. Ze waarschuwen anderen. Zelf had ik vooral last van extreme vermoeidheid, maar ook van jeuk en geheugenverlies. Het leek alsof mijn immuunsysteem constant aan het werk was, omdat er iets in mijn lichaam zat dat er niet hoorde. Dit beïnvloedde mijn leven negatief en daarom heb ik een half jaar geleden mijn protheses verwijderd.” De jaarrapportage 2021 van het Meldpunt en Expertisecentrum Bijwerkingen Implantaten (MEBI) van het RIVM bevestigt deze geluiden. De organisatie meldt dat er een flinke toename van klachten rondom implantaten is, waarbij het in de meeste gevallen om borstprotheses gaat. De cijfers uit deze rapportage:

Bron: MEBI

 

Het laten verwijderen van borstprothesen is voor veel vrouwen een grote stap. “Je moet sterk in je schoenen staan als je de implantaten wilt laten verwijderen”, aldus Elize. “De plastisch chirurg zal in de meeste gevallen niet erkennen dat de protheses niet goed voor je gezondheid zijn. Hij verdient er zijn brood mee. Bij mij bleek gelukkig na onderzoek dat ik AISA had en dat de implantaten eruit moesten.”

 

Reinig je lichaam van binnen!

Na het verwijderen van de ‘boosdoeners’ is je lichaam echter niet meteen schoon. Daarom is het enorm belangrijk om te ontgiften. Innerwave heeft een uitgebalanceerde detoxkuur met de juiste supplementen die het lichaam volledig reinigt. Elize is fan: “Jaren geleden heb ik mijn bloedwaardes laten testen en deze waren heel slecht. Onder een microscoop zag je dat mijn bloedcellen een rommeltje waren. Ze plakten, waren niet mooi rond, er zat troep tussen. Na de Innerwave detoxkuur heb ik dit opnieuw gedaan en toen waren de waardes goed en zag alles er weer netjes uit. Mijn ASIA-klachten waren weg en ook mijn huid was veel mooier. Ik voelde me schoon, fris en fit. Als herboren. Mijn tip aan iedere vrouw die haar borstprotheses heeft laten verwijderen of dit gaat doen: doe daarna een detoxkuur van Innerwave.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ontdek de Unieke Kracht van Innerwave Detox: Volwaardige Reiniging in 3 Krachtige Fases
Ontdek de Kracht van de 'Get Ready Fase': Waarom Innerwave Detox Uniek is Ben je op zoek naar een detoxkuur die verder gaat dan alleen sapjes en je lichaam op...
Lees verder
Het Belang van Ontgiften: Reinig je Lichaam voor een Gezonder Leven
In een wereld vol vervuiling en ongezonde voedingskeuzes lijkt het zelfreinigende vermogen van ons lichaam in gevaar te zijn. Vergelijkbaar met een stromende rivier die vervuiling kan wegspoelen, heeft ons...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar