Binaural beats

In dit artikel lees je:

Heb je last van stress, concentratieverlies of slaap je slecht? Wellicht heb je baat bij tonen op bepaalde frequenties. Binaural beats zijn geluidstracks die twee tonen met verschillende geluidsfrequenties afspelen, één voor het linker- en één voor het rechteroor.

 

Het kleine verschil tussen deze tonen, zorgt ervoor dat het brein een derde toon genereert: de binaural beat.

 

Als het linkeroor bijvoorbeeld een toon registreert op 440 Hz en het rechteroor op 430 Hz (bij voorkeur met een koptelefoon), is de binaural beat die door de hersenen wordt gehoord het verschil tussen de twee frequenties: 10 Hz.

 

Werkt het?

Onze hersengolven worden geassocieerd met hoe we ons voelen en hoe alert we zijn. Een aantal onderzoeken heeft aangetoond dat het luisteren naar binaural beats hersengolven kan beïnvloeden. Het bewijs voor de therapeutische kracht van binaural beats is tot op heden niet overtuigend. De onderzoeken die tot nog toe zijn gedaan zijn daar te klein voor. Gevaarlijk is het niet, dus als je verder gezond bent kun je gewoon eens proberen of het iets voor jou is.

 

Voor elke toepassing een andere golf

 

De diep ontspannende binaural beats zijn geschikt als begeleiding om te slapen. Andere tonen zijn weer geschikt voor meditatie en het verminderen van angst, of juist voor een betere concentratie en alertheid. Op YouTube of Spotify kun je tal van binaural beats vinden voor de verschillende toepassingen (focus, ontspanning, slaap). Zet een koptelefoon op en luister naar de klanken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Huidverjonging van binnenuit
De verzorging van je huid begint op je bord. Als je voeding te weinig van één of meer vitamines of mineralen bevat, zal je dit op termijn zeker zien aan...
Lees verder
Sappenkuur
Tegenwoordig kun je overal wel een sappenkuur bestellen. Het detoxen van je lichaam is echter veel meer dan alleen een sappenkuur. Want door alleen puur detox sappen te drinken, leg...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar