wijnand lamboo

Ervaring met de Innerwave mild vastenkuur

Als eigenaar en trainer van CrossFit Den Bosch heb ik onlangs de 9-daagse mild vastenkuur van Innerwave gevolgd. Het was een uitdaging om alles goed te managen, maar het is mij alles meegevallen. De hoeveelheid gezond eten zorgde ervoor dat ik het niet moeilijk heb gekregen om vol te houden en daarom heb ik niet hoeven cheaten.

 

Op de foto’s zie je wat er in 11 dagen vasten en gezond eten met mijn lichaam is gebeurd. Ik deed het niet om af te vallen, maar ik ben wel van 84 kilo naar 79 kilo gegaan. Dit is overigens vocht, afvalstoffen en een beetje vet, maar het zorgt er wel voor dat de spiertonus beter zichtbaar is. Mijn huid ziet er gezonder uit en bepaalde huidirritaties zijn nu al minder zichtbaar.

 

Als diabeet wilde ik graag eens een detox ervaren en de ervaring is zo goed dat ik ga vasthouden aan dit eetpatroon. Mijn insuline gebruik is bijna gehalveerd en ik voel beter aan mijn lichaam hoe hoog of laag mijn suiker is zonder bloed te hoeven prikken.

 

Mijn sportprestaties zijn verbeterd en dit komt volgens mij mede doordat ik een hoop afvalstoffen ben kwijtgeraakt uit mijn benen en billen die daar jarenlang zijn opgeslagen door intensief trainen. Het lichaam kan deze stoffen niet volledig afvoeren, waardoor ze vast gaan zitten in de cellen. Hierdoor is ook mijn mobiliteit toegenomen, waardoor ik makkelijker kan bewegen en beter kan presteren.

 

Dankzij de complete begeleiding vanuit Innerwave heb ik lekkere en gezonde maaltijden leren bereiden. Mijn kookvaardigheden waren niet heel goed, maar door de begeleiding van Innerwave heb ik dit snel onder de knie gekregen. Het was ook leuk om te zien wat ik ging eten. Plantaardige maaltijden maken kost bovendien heel weinig tijd.

 

Ik ben enthousiast geworden om deze lifestyle voort te zetten, omdat het mij al zoveel heeft opgeleverd in 11 dagen.

 

Wijnand Lamboo

 

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar