wijnand lamboo

Ervaring Mild vastenkuur

Trainer/eigenaar van CrossFit Den Bosch

 

De mild vasten kuur van Innerwave zit er sinds gisteren op. Het was een 9 dagen mild vastenkuur, maar kon worden verlengd naar 11 dagen. Nu ben ik klaar met de kuur en wil ik mijn ervaringen met jullie delen.

 

Vooraf zag ik er wel een beetje tegenop om alles goed te managen, maar het is mij alles mee gevallen. De hoeveelheid gezond eten zorgde ervoor dat ik het niet moeilijk heb gekregen om vol te houden en daarom niet heb hoeven cheaten.

 

Op de foto’s kun je zien wat er in 11 dagen vasten en gezond eten met mijn lichaam is gebeurd. Ik deed het niet om af te vallen, want dat vond ik niet nodig, maar ik ben wel van 84 kilo naar 79 kilo gegaan. Dit is overigens vocht, afvalstoffen en een beetje vet ???? Maar zorgt er wel voor dat de spiertonus beter zichtbaar is. Mijn huid ziet er gezonder uit en bepaalde huidirritaties zijn nu al minder goed zichtbaar.

 

Als diabeet wilde ik graag eens een detox ervaren en de ervaring is zo goed dat ik ga vasthouden aan dit eetpatroon. Mijn insuline gebruik is bijna gehalveerd en ik voel beter aan mijn lichaam hoe hoog of laag mijn suiker is zonder bloed te hoeven prikken.

 

Mijn sportprestaties zijn verbeterd en dit komt volgens mij mede omdat ik een hoop afvalstoffen kwijt ben uit mijn benen en billen die daar jarenlang zijn opgeslagen door intensief trainen en het lichaam niet geheel alleen kan afvoeren en vast gaat zitten in de cellen. Daardoor is ook mijn mobiliteit wat toegenomen waardoor ik makkelijker beweeg en beter kan presteren.

 

Ik heb lekkere en gezonde maaltijden leren bereiden. Mijn kook skills waren niet heel goed, maar door de complete begeleiding vanuit Innerwave van wat te eten en hoe te maken heb ik dit snel onder de knie gekregen en vind het nog leuk ook om te zien wat je gaat eten. Plantaardige maaltijden maken kost overigens heel weinig tijd.

 

Zelf ben ik enthousiast geworden om deze lifestyle voort te zetten, omdat het mij al zoveel heeft opgeleverd in 11 dagen.

 

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar