Saskia Roeda – Raw food chef & schrijfster

Al 20 jaar doe ik één a twee keer per jaar een detoxkuur.  Van een klassieke Pancha Karma, tot raw food of sapvasten. En ook iedere keer weer met een totaal andere ervaring. Dit jaar startte met een “hard core” sapvasten detox in februari. Ik was er enorm aan toe. Ik voelde me “vol” en had behoefte om ruimte te maken. Detoxen met sap is de snelste manier om een leeg gevoel te ervaren.

 

Eerlijk gezegd heb ik tot nu toe sapvasten altijd als de zwaarste manier van detoxen ervaren. Voelde me vaak een enorm slappe dweil. Toch dit jaar weer gestart met een sapkuur. Thuis een week voorbereid met puur plantaardig eten (eigenlijk bourgondisch vegan – zoals ik ook eigenlijk altijd eet alleen nu echt geen stukje kaas of glaasje wijn) en daarna in een kuuroord de sapkuur gedaan. Vanaf de voorbereidingsfase de supplementen van Innerwave genomen. Dat was heel fijn, maar als ervaren detoxer merkte ik nog weinig verschil.

 

Totdat ik met de daadwerkelijke sapkuur begon….. wat een verschil met of zonder deze supplementen! Dit keer ben ik niet slap geweest, heb ik geen honger gehad en zag ik geen sterretjes. Integendeel ik voelde me goed en heb bijna iedere dag gesport. De Innerwave kuur heeft mij er op zo’n gemakkelijke manier doorheen geholpen! Ik ben fan!!

 

Opbouwfase was voor mij iets lastiger.  In de zin van dat ik al een tijdje heel solitair bezig was en nu toch echt wel behoefte weer begon te krijgen aan gezelligheid. Ik voelde me top en gezellig uit eten met een wijntje lonkte. Ondanks dat ik dit gewoon heb gedaan na maar vier dagen serieus te hebben opgebouwd, voel ik me super goed. Ik ga weer lekker verder met het 80/20 principe: voor mij betekent dat concreet wakker worden met een vette groene shake (hierop kan ik helemaal los gaan), lunchen met een lekkere salade met avocado (love avocado!) en dineren met een heerlijk verwarmend gerecht met veel groenten – en ja ik zondig ook wel eens met bijvoorbeeld een goede pizza. Doordat mijn lichaam “schoon” is en in balans is dat echter totaal geen probleem. Uieindelijk gaat het allemaal om balans. En… ik weet nu al dat ik het najaar weer zo’n super kuur met Innerwave ga doen.

 

Saskia Roeda, 20 februari 2016

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar