Het is herfst. Tijd voor heerlijke verwarmende soepen van herfstgroenten zoals pompoen, knolselderij en pastinaak. Pastinaaksoep plaatsten we al eens eerder, daarom dit keer een andere variant.
Pastinaak heeft een heerlijke zoete, beetje anijsachtige smaak en combineert heel goed met fruit zoals appel of sinaasappel.
Pastinaaksoep met sinaasappel
- 400 gram biologische pastinaak
- 2 sinaasappels
- 3 cm verse gember, geraspt
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 uitje
- 1 teentje knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 250 ml kokosmelk
- kokosolie
- verse koriander
Bereiden
Snipper de ui en fruit deze in de kokosolie aan met de knoflook, geraspte gember en gemalen koriander.
Schil de pastinaak en snijd deze in stukjes. Voeg de pastinaak toe en bak even mee.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Rasp ondertussen de schil van 1 sinaasappel. Hou dit even apart. Pers daarna de sinaasappels uit.
Pureer de soep met een staafmixer, voeg de sinaasappelsap en kokosmelk toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer met wat verse koriander en de sinaasappelrasp.