De power van een push up

Wat is Detoxen precies?

In dit artikel lees je:

De push up is misschien wel de bekendste fitness oefening, maar toch wordt deze oefening vaak onderschat. Uit onderzoek van de Universiteit van Michigan blijkt dat een normaal fitte 40-jarige man zichzelf 27 keer zou moeten kunnen opdrukken, en een vrouw van dezelfde leeftijd 16 keer. Maar in de praktijk kunnen de meeste mensen de oefening niet eens goed uitvoeren, laat staan dat aantal halen.

 

Om de perfecte push up onder de knie te krijgen met je veel oefenen. Met een goeie push up train je niet alleen je borstspieren, maar ook je schouders, triceps, bilspieren en je ‘core’. En doordat je zoveel spieren in 1x traint verbrand je ook super veel calorieën! Twee vliegen in 1 klap dus!

 

De basis push-up

 

Begin in plank positie en zet je handen iets verder dan schouderbreedte uit elkaar. Breng je lichaam omlaag tot je borst bijna de vloer raakt. Hou dit 2 seconden vast en duw dan stevig uit terug naar de beginpositie. Span tijdens de hele oefening je buikspieren aan, zodat je geen holle rug krijgt. Zorg ook dat je je ellebogen langs je lichaam houdt en controleer ook je ademhaling, blaas uit als je omhoog komt.

 

 

Aangepaste push-up

 

Is de basis push-up nog iet te zwaar? Probeer dan eerst de aangepaste versie op je knieën. Zodra je deze goed kunt uitvoeren, ga je verder met de basis push up. Je moet minstens 3 setjes van 12 herhalingen kunnen doen. Rust 30 seconden tussen iedere set.

 

 

Veel voorkomende fouten bij het maken van een push up

 

Je focust je alleen op de “push”

 

Ok, de oefening heet weliswaar een push up. Maar ook het terug naar beneden gaan is een belangrijk onderdeel van de oefening. Laat je niet als een baksteen vallen, maar ga langzaam en gecontroleerd terug naar beneden.

 

Je handen staan te ver uit elkaar

 

Plaats je handen net iets verder dan schouderbreedte, maar niet verder! Daarmee verklein je namelijk de afstand tussen je lichaam en de vloer en maak je het jezelf op een sneaky manier wel erg makkelijk. Door ze direct onder je schouders te plaatsen kun je je ellebogen dicht langs je lichaam houden en zet je je borstspieren en je triceps aan het werk. Zo is de oefening wel zwaarder, maar het maakt je sterker en je voorkomt blessures aan je schouders.

 

Om te beginnen…

 

Hier een mooi schema om je push ups mee op te bouwen. Wij dagen je uit!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Huidverjonging van binnenuit
De verzorging van je huid begint op je bord. Als je voeding te weinig van één of meer vitamines of mineralen bevat, zal je dit op termijn zeker zien aan...
Lees verder
Sappenkuur
Tegenwoordig kun je overal wel een sappenkuur bestellen. Het detoxen van je lichaam is echter veel meer dan alleen een sappenkuur. Want door alleen puur detox sappen te drinken, leg...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar