Mascha Feoktistova

Gisteren ben ik met iets spannends begonnen, namelijk een detox! Nouja, nog niet officieel de detox, ik zit nu pas in de voorbereidingsfase. Ik ben begonnen met het Innerwave programma, dit is een kuur waarbij je volledig gaat ontslakken. Je begint met 5 dagen afbouwen, daarna ga je 5 tot 7 dagen sapvasten (mét klysma’s.. aah!) en daarna bouw je weer een paar dagen op. Ik heb altijd al een echte sapvast willen doen en nu ben ik dan echt begonnen. Ik houd jullie graag op de hoogte!
Dit is hoe het Innerwave programma er uit ziet, het is eigenlijk een doos gevuld met spulletjes. Voor degenen die niet weten wat een sapkuur is: eigenlijk houdt het in dat je een tijdje op alleen sap leeft en op deze manier je lichaam reinigt. Je lichaam gaat vanzelf rotzooi uit je lichaam uitstoten. Als je dit combineert met klysma’s dan reinig je echt alles compleet. Een klysma is een darmreiniging. Ik kan er kort en krachtig over zijn: er gaan een slang je kont in en die pompt 2 liter water naar binnen, vervolgens komt alles er weer uit, inclusief dingen die misschien al 20 jaar aan je darmen vastkleven. Ew! Ik zou zeggen: google het even voor meer informatie. Het klinkt vies (is het eigenlijk ook) maar het is zeker iets dat ik ooit eens wilde proberen. Nu dus!

 

 

Ik ben gisteren begonnen met de kuur, de dag er voor heb ik een bloedonderzoek gehad. Wat er uit kwam was echt niet best.. ik heb een vitamine B tekort, magnesiumtekort, problemen met mijn hormonen en als klapper Candida. Lekker dan! Vooral het vitamine B tekort is wel erg, ik eet namelijk juist veel dingen met vitamine B er in. Dit zou betekenen dat mijn darmen gewoon zo verstopt zijn dat ik vitamine B niet eens meer goed opneem. Oftewel: zo’n kuur is ideaal voor mij. Er werd me dan ook op het hart gedrukt dat ik absoluut de volle 7 dagen moet sapvasten. Ik weet niet of ik het kan maar ik ga het proberen!

 

Nadat ik gisteren tweette dat ik inmiddels al zo’n 5 kg kwijt ben (na een week.. ja echt) vroegen veel mensen of ik misschien een update wilde doen over mijn Innerwave Detox kuur. Inmiddels ben ik klaar met de 5 dagen voorbereiden en ben ik nu echt aan het sapvasten.. met klysma’s en al.

 

Mijn ervaring tot nu toe: Afgelopen week ben ik begonnen met 5 dagen voorbereiden. Woensdag tot en met zondag heb ik afgebouwd qua eten. Er zijn verschillende programma’s die je kan volgen, ik moest de glutenvrije doen. Deze is aardig streng en ik keek er echt een beetje tegenop.. toch ben ik er maar gewoon voor gegaan. Rijstencrackers met groente en sesampasta, gegrilde courgette en aubergine (2 groentes die ik niet lust..) en meer van dat soort dingen. Tussendoor nam ik supplementen en dronk ik heel veel water. Om eerlijk te zijn is het echt enorm meegevallen.

 

 

Ik had het meeste moeite met het innemen van Innerlife, dit is een soort natuurlijk groenig zaagsel dat je iedere morgen moet innemen voor een hele berg aan vitamines en mineralen. Bah! Maar het moet. Ook heb ik op de eerste avond iets naars meegemaakt.. ik moest overgeven. Ik had niks bijzonders gegeten en ineens kwam het er uit. Ik nam contact op met mijn coach en die zei dat het nu al ‘too much’ is voor m’n lichaam en dat ik de supplementen kon halveren. De dagen er na heb ik het weer opgebouwd en uiteindelijk ging het prima en had ik nergens last van. Geen honger, geen draaierig gevoel. Wel voelde ik me iets zwakker en heb ik een paar dingen niet kunnen doen (afspraken), het leek me veiliger om toch thuis te blijven.

 

Op maandag ben ik begonnen met sapvasten én klysma’s. Het sapvasten gaat prima! Ik had het niet verwacht maar ik kan het wel hebben. Het is te doen. Ineens zie ik ook in hoe veel momenten aan vreten ik moet overslaan. Sushi, hamburgers, kip met pindasaus.. ik heb het allemaal voor mijn neus gehad en moest het afslaan. Dat doet je wel denken.. normaal zou ik dat allemaal hebben gegeten. Als ik het op deze manier kan afslaan (terwijl ik op sap leef), dan kan ik net zo goed een gezonder alternatief kiezen op dat moment, dat is nog minder lastig. Overigens krijg ik er ook een gevoel alsof ik de natuur bespaar, ofzo. Ik kan het niet helemaal uitleggen maar ik heb het idee dat ik met zo’n detox mijn lichaam zuiver en ook geen rotzooi verbruik. Sowieso krijg ik ineens hele diepgaande gedachten en loop ik te filosoferen over van alles.. eh, hoort er bij, geloof ik! Ik krijg vanuit mijn omgeving ook te horen dat ik er erg stralend uit zie.. een leuke bijkomstigheid hihi.

 

Klysma’s. Ohh klysma’s. Tja, eh, wat kan ik zeggen. Zonder te veel in detail te treden – ik ben zwaar gefascineerd naar wat er uit mijn lichaam komt. Daarnaast valt dit me ook enorm mee! Ik had verwacht dat ik helemaal dood zou gaan van de pijn maar het viel echt mee. En ik ben in shock over hoe véél er uit komt. Haha! Deze detox kan je overigens ook zonder klysma’s doen, mocht het niet helemaal je ding zijn. Ik eh.. ben fan. Haha!

 

Mascha Feoktistova (www.youtube.com/beautyglossl)

 

Disclaimer: Bovenstaand succesverhaal is geschreven door de persoon die de kuur heeft gevolgd en vertelt zijn/haar ervaring Specifieke resultaten zijn echter niet gegarandeerd en de resultaten kunnen per persoon variëren.

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar