Laura – Chickslovehappiness

Toen ik de mogelijkheid kreeg om de detox van Innerwave te testen was ik gelijk enthousiast. Het leek me erg interessant eens te testen wat zo’n detox met je lichaam doet en was vooral erg benieuwd of deze reset me extra energie op zou gaan leveren.

 

Ik begon de detox op 4 januari… een mooi gezond begin van het nieuwe jaar. De afbouwfase was voor mij eigenlijk heel eenvoudig, omdat dit voedingsschema vrijwel helemaal overeenkomt met mijn normale voedingspatroon. Die fase ben ik dus eigenlijk heel gemakkelijk door gekomen. Het is wel heel fijn dat je een voedingsschema krijgt, zodat je precies weet wat je wel en niet mag hebben.

 

Vervolgens begon ik aan de sappenkuur met de slowjuices van Frecious. Ideaal om eens 5 dagen niets te hoeven koken of klaar maken. 😉 Opzich viel ook deze fase me reuze mee. De eerste dag was ik wel erg slap en futloos, maar dit werd na dag 2 al veel beter. Ik speelde zelfs een hockeywedstrijd met gemak uit! Het viel me vooral op dat ik constant een super verzadigd gevoel had.

 

Ik heb dan ook totaal geen trek of honger gehad. Zelfs niet toen ik samen met mijn familie aan tafel zat en er een superlekkere kalkoen op tafel stond, gevolgd door een heerlijk toetje. Zelfs toen heb ik met gemak zitten toekijken hoe iedereen zat te genieten van het eten, terwijl ik een sapje nuttigde. Best verbazingwekkend. 🙂 Het drinken van sapjes viel me dus reuze mee, maar rond dag 4 was ik wel klaar met de ‘groentesmaak’ van de sapjes. Daar werd ik dan ook af en toe misselijk van.

 

Maar overall viel het me super mee! Het was de eerste keer voor mij om 5 dagen enkel op sap te leven en ik had niet verwacht dat het me zo gemakkelijk af zou gaan. Het grootste deel van de tijd heb ik meer dan genoeg energie gehad, en ook had ik tijdens de sappenkuur een hele mooie natuurlijke glow op mijn gezicht.

 

Ook de darmspoelingen vielen super mee. Ik had verwacht dat het een vieze bedoeling zou worden en dat het misschien ook wel onaangenaam zou zijn. Het was alles behalve dat! Het is juist een hele schone methode en je voelt er amper iets van. Af en toe krijg je er wel buikpijn van, maar als je het dan loslaat op de wc trekt dat ook weer weg. Ik vond het, hoe vreemd dat misschien ook klinkt, vooral heel interessant om te zien wat er allemaal uitkomt. 😉 Een spoeling duurt wel best lang, dus je moet er echt de tijd voor nemen en vooral geen haast hebben.

 

Vervolgens begon ik aan de opbouwfase. Na mijn laatste sapdag keek ik vooral erg uit naar andere smaken dan de constante ‘groentesmaak’, maar vreemd genoeg had ik het kauwen van eten totaal niet gemist. De eerste dag was mijn eten nog niet echt lekker en kreeg ik vooral mijn lunch en avondeten moeilijk weg. Dag 2 was dit gelukkig verdwenen en smaakte mijn eten weer normaal. Verder verliep ook deze fase heel goed.

 

Gedurende de hele detox ben ik supergoed begeleid door mijn coach Patrick. Ik kon hem wanneer ik wilde appen of bellen met vragen en dan had ik binnen no time een antwoord. Het is heel fijn om met hem te bespreken hoe je je voelt, zodat je ook weet wat wel en niet normaal is. Patrick is super enthousiast dus dat inspireert je enorm. Echt heel fijn!

 

Al met al kan ik dus zeggen dat de detox me enorm goed is afgegaan. Ik heb me er best wel heel gemakkelijk doorheen geslagen, met af en toe een moeilijk momentje. Het scheelt denk ik wel echt dat ik normaal gezien al heel gezond eet, en de overgang voor mij dus niet heel groot was. Voor mijn gevoel is mijn energie er beter van geworden en heeft mijn lichaam echt een goede en gezonde boost gekregen. Uiteindelijk ben ik er zo’n 4 kilo van afgevallen, maar daar was het voor mij niet om te doen.

 

Als je zelf met deze detox wil beginnen zou ik je wel willen adviseren om een tactisch moment te kiezen. Kies een moment waarop je weinig tot geen afspraken hebt staan en je de rust hebt om je volledig op deze detox te storten.

 

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar