Josje de Klerk

Jaren geleden werd ik door een vriendin geattendeerd op het bestaan van het fenomeen hoge darmreiniging. Ik deins niet snel terug voor een nieuwe ervaring, zeker niet als ik daarmee vitaliteitswinst kan behalen. Ik heb echter een prikkelbare darm, dus helemaal onbevangen stond ik niet tegenover deze therapievorm.

 

Uiteraard leverde navraag bij de huisarts en de internist een afwijzende houding op: “Een prikkelbare darm kan alleen maar erger worden van darmspoelingen”.

 

Ik heb de colonhydrotherapie even gelaten voor wat het was. Omdat mijn klachten inmiddels legio waren (prikkelbare darm, fibromyalgie, chronisch moe, stemmingswisselingen, onregelmatige menstruatie en geregeld zeer depressief) bleef ik zoeken. Uiteindelijk kwam ik terecht in de wereld van de orthomoleculaire voedingsleer en heb ik daarin een opleiding gevolgd. Deze kennis vormde niet alleen een mooie aanvulling op ons werk als trainers/coaches, ik ervoer zelf al snel een enorme vermindering van mijn klachten. Na een paar maanden volledig biologisch eten en het nemen van supplementen waren de meeste klachten zelfs verdwenen!

 

Nu durfde ik de stap naar hydrotherapie aan, met verrassend resultaat. Mijn darm ging veel beter functioneren. Ik bleef ieder jaar voor een ‘onderhoudsbeurt’ gaan en voer daar wel bij.
Het centrum waar mijn partner Chris en ik de spoelingen ondergaan, bleek niet te hebben stilgezeten en naast hydrotherapie bieden zij inmiddels de mogelijkheid de Innerwavekuur te combineren met darmspoelingen.

 

Chris en ik hebben zojuist onze eerste detoxkuur erop zitten.
We zagen er behoorlijk tegenop, ondanks het feit dat we toch al heel matig en bewust leven en eten.
We hebben in onze agenda’s een gunstige periode uitgezocht, voor twee weken eten voor onze dochter voorbereid en in de vriezer gedaan en gingen 12 april van start met afbouwen. We kozen voor een cyclus van vijf dagen afbouwen, vijf dagen sappen (te beginnen in het weekend) en vijf dagen opbouwen.

 

De eerste dag had ik hoofdpijn en -tot mijn grote en zeer onaangename verrassing- enorme spier- en weefselpijnen. Daar was de fibromyalgie in al zijn hevigheid terug. Ik schrok ervan hoeveel afvalstoffen zich blijkbaar in mijn bindweefsel hebben opgehoopt. Ik realiseerde me dat een niet optimaal functionerende darm daar de oorzaak van is, dus ik zette door.

 

De tweede dag ging het al veel beter en dankzij de Psyllium Husk was er geen honger.
Sterker nog, ik vergat zelfs dat het lunchtijd was. Ik had vleugels!

 

Chris echter, is op dag twee doodziek in bed beland. Dacht hij op dag één dat hij de dans ontsprong, kreeg hij nu dubbel en dwars zijn trekken thuis. Migraine-achtige hoofdpijn en ontzettend misselijk.
Een middag slapen bood soelaas gelukkig en ’s avonds was hij alweer te porren voor een lichte maaltijd. Van de pijn heb ik in totaal een dag of drie, vier last gehad, in afnemende mate.

 

Op dag twee hadden we allebei al geen trek meer in koolhydraten en vis, dus vanaf dat moment bestonden onze avondmaaltijden volledig uit groenten, gestoomd, gegrild en rauw. Overdag namen we vers geperste sappen van fruit en groenten en de supplementen, afgewisseld met de aanbevolen crackers. Aanraders als beleg zijn tofupasta met paprika (koeling natuurwinkel) en vegetarische paté. Met deze producten erop zijn je crackers of rijstwafels naast het verder zo basic dieet een ware smaaksensatie!

 

In overleg met Patrick zijn we een dag eerder dan gepland met sapvasten begonnen, dus al na vier dagen afbouwen. De eerste dag was een feest. Wat waren we trots op onszelf. Dit deden we dan toch maar mooi even, tussen alle drukke bedrijven door!

 

Dag twee van het sappen kwam de man met de hamer. Chris was niet te genieten en ik kon alleen maar overal om huilen. Tranen zijn ook afval, dus ik liet de boel maar stromen.
Dag drie en vier waren super. Wat een energie!!

 

We moesten wel even schakelen dat we op zaterdagavond in het zonnetje in de tuin zaten met een glas sap met de Colon Life Shake, in plaats van een lekker glaasje wijn en een knabbeltje. Maar ja, alles voor het goede doel.

 

Nu hebben we ons eten weer langzaam opgebouwd. We aten, zoals eerder vermeld, al heel puur en gezond. Nu is onze trek in pasta’s, rijst en aanverwante producten tot een minimum gedaald, waardoor de verdeling per maaltijd anders is. Nog meer groenten, liefst eigenlijk alleen maar salade met noten. Maar omdat een beetje koolhydraten nodig zijn en we niet zulke grote broodeters zijn, vullen we de avondmaaltijd afwisselend aan met kamutpasta, couscous, volkorenrijst etc. We eten geregeld verse vis en vegetarische vleesvervangers. Bijna nooit vlees, hoogstens af en toe een stukje kip.

 

Het was geen doel op zich want we zijn goed op gewicht, maar een aantal winterkilo’s konden we wel missen. Chris is inmiddels vijf kilo afgevallen en ik ruim vier. En dit in minder dan twee weken.

 

Nog een omslag is er opgetreden in het gebruik van supplementen. Ik was verknocht aan een vast merk vitamine C en multivitamine, aangevuld met probiotica, soms wat magnesium en voor een goed verloop van de cyclus wat vitamine B12. Na het resultaat te hebben gezien en gevoeld van de Green Kamut en de Chlorella, gaan we zeker overstappen.

 

We kunnen iedereen van harte aanbevelen over de streep te stappen en het gewoon te doen!
Voor ons heeft het geholpen de drempel van tevoren enigszins te verlagen door het aantal dagen naar beneden bij te stellen. Ook hebben we onszelf de vrijheid gegund op basis van gezond verstand en ervaringen met verantwoorde voeding wat te spelen met de aanbevelingen van Patrick. Dit gaf het gevoel dat het niet zo ‘strikt’ was. Het resultaat is er niet minder om.

En dan vergeet ik nog te vermelden dat ik in geen jaren zulk helder oogwit heb gehad!

 

Innerwave is voor ons een verrijking van ons leven, onze gezondheid en ons algehele welzijn.
En we zullen met veel plezier de boodschap in onze coachings en trainingen uitdragen!

 

Mede namens Chris van Vleuten,
Josje de Klerk
www.beleefbergen.nl

 

Disclaimer: Bovenstaand succesverhaal is geschreven door de persoon die de kuur heeft gevolgd en vertelt zijn/haar ervaring Specifieke resultaten zijn echter niet gegarandeerd en de resultaten kunnen per persoon variëren.

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar