Hoeveel water per dag drinken?

In dit artikel lees je:

Natuurlijk drinkgedrag

 

Dieren drinken niet extra voordat ze zich gaan inspannen, om alvast een toekomstig vochtverlies te compenseren. Ze drinken pas als ze dorst hebben en stoppen als ze genoeg hebben gehad. Onze verre voorouders deden dat ook. Ze beschikten nog niet over stromend water en het was daarom niet mogelijk om heel de dag door te drinken.

 

Bulk drinken, de nieuwe trend

 

Minder vaak, veel drinken wordt bulk drinken genoemd. Het idee achter deze methode is, dat ons lichaam niet gemaakt is om continu te drinken.

 

Volgens wetenschappers die voorstander zijn van bulk drinken, ervaart het lichaam veel en vaak drinken als stressfactor. Zodra je drinkt wordt het immuunsysteem geactiveerd, omdat dat water mogelijk ziekteverwekkers bevat. Niet alleen het immuunsysteem, maar ook het systeem dat zorgt voor de water- en zouthuishouding wordt belast telkens als je drinkt.

 

Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de verschillen tussen vaak kleine beetjes drinken in vergelijking met bulk drinken. Een onderzoek toonde wel aan dat bulk drinken inderdaad zorgde voor (onder andere) een beter werkend immuunsysteem.

 

Bulk drinken

 

Bij bulk drinken verdeel je je vochtinname anders, maar de hoeveelheid blijft ongeveer hetzelfde. Dorst is vervolgens de belangrijkste prikkel om te gaan drinken. Drink bijvoorbeeld na het opstaan 3 glazen (inclusief koffie en thee). Neem bij dorstgevoel 3 glazen in de middag en dan weer 3 glazen voor het slapen gaan. Drink tussen de maaltijden door en liever niet tijdens het eten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ontdek de Unieke Kracht van Innerwave Detox: Volwaardige Reiniging in 3 Krachtige Fases
Ontdek de Kracht van de 'Get Ready Fase': Waarom Innerwave Detox Uniek is Ben je op zoek naar een detoxkuur die verder gaat dan alleen sapjes en je lichaam op...
Lees verder
Het Belang van Ontgiften: Reinig je Lichaam voor een Gezonder Leven
In een wereld vol vervuiling en ongezonde voedingskeuzes lijkt het zelfreinigende vermogen van ons lichaam in gevaar te zijn. Vergelijkbaar met een stromende rivier die vervuiling kan wegspoelen, heeft ons...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar