Evelyn van Hasselt

Was detoxen een paar jaar geleden nog iets dat alleen Hollywood sterren deden, tegenwoordig kiezen ook in Nederland steeds meer mensen voor een week sapvasten. Metro test het uit.

No pain, no gain

De detoxkuur die ik uit ga proberen is van Innerwave en gebaseerd op de Dr. Mayr methode waarbij de focus ligt op het ontzien en reinigen van het lichaam met behulp van sappen en supplementen. Vijf dagen vóór ik met de detoxkuur begin, skip ik koffie, suiker en vlees vast van mijn menu. Want als ik de Innerwave handleiding mag geloven, maakt dat het sapvasten een stuk makkelijker. Op zondagmiddag is het dan zover en meld ik mij bij wellnessresort De Zwaluwhoeve alwaar ik een midweek moet zien te overleven op vijf sapjes en een handvol supplementen per dag. Ik heb nog overwogen om stiekem een paar mueslirepen mee te smokkelen voor hongeraanvallen, maar zie daar toch maar van af. No pain, no gain.

 

Behoorlijk intensief

Wie denkt dat detoxen bij de Zwaluwhoeve neerkomt op bij het zwembad luieren met een stapel tijdschriften vergist zich. De kuurweek is behoorlijk intensief. Zo begin elke dag om 7 uur (!) met een sportactiviteit zoals een stevige wandeling of yoga masterclass. Ook ‘s middags staat er een sportactiviteit op het programma. “Hoe actiever je bent, hoe meer afvalstoffen je afvoert,” zo vertelt Patrick Willems van Innerwave. Gelukkig is er ook voldoende ruimte voor ontspanning. “Voor elke detoxer plannen we dagelijks twee wellnessbehandelingen in. Tot rust komen is tijdens de kuurweek namelijk minstens zo belangrijk als bewegen,” aldus Patrick.

 

Watertanden van een rijstwafel

Met de ‘pain’ valt het uiteindelijk mee. Het volle programma staat me op sommige momenten tegen, maar zorgt er wél voor dat de week voorbij vliegt. Bovendien zijn de sportactiviteiten facultatief en voel ik me nergens toe verplicht. Het hongergevoel beperkt zich tot de eerste twee dagen. Toch snak ik vanaf dag vier naar vast voedsel. Zelfs de gedachte aan een rijstwafel doet me watertanden. De ‘gain’ maakt alles goed. Na vijf dagen kuren voel ik me super fit. Mijn huid glanst, mijn oogwit is witter dan wit én ben ik 3,2 kilo lichter. Hoewel ik na de kuur weer normaal ga eten, blijven de kilo’s grotendeels weg. Een aanrader!

 

Disclaimer: Bovenstaand succesverhaal is geschreven door de persoon die de kuur heeft gevolgd en vertelt zijn/haar ervaring Specifieke resultaten zijn echter niet gegarandeerd en de resultaten kunnen per persoon variëren.

 

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar