Eva van Zeeland

Deze vraag is mij al een aantal maanden geleden gesteld door Patrick Willems van Innerwave. Om precies te zijn heb ik hem op donderdag 20 oktober voor het eerst ontmoet. Ruim 4 maanden later ben ik nu eindelijk aan het Innerwaven zoals hij dit zo mooi als werkwoord heeft vervoegd.

 

Klinkt leuk hoor ik je denken, maar wat is Innerwaven? Is dat een soort oefening waarbij je helemaal in jezelf keert? Of een nieuwe vorm van brainstormen waarbij je surft op je eigen gedachtegolven? Nee, Innerwaven is het volgen van een grondig ontgiftingskuur, ook wel detox kuur genoemd. En dat ga ik doen, nou ja, ben ik nu al aan het doen.

 

Detox kuur met voorbereidingsfase

 

Ik ben namelijk afgelopen zaterdag gestart met het 5-dagen-voorbereidingsprogramma waarbij je voeding al gaat versoberen. Hierbij laat je zuivelproducten zoals kaas, melk en yoghurt weg. Deze producten vertragen namelijk de verwijdering van gifstoffen en van de oude slijmlaag (mucuslaag). Daarnaast eet je ook geen gefrituurd en gebakken voedsel, vermijd je frisdranken (dronk ik al niet) snoep en suikers toegevoegd aan voeding. Nou dat laatste heb ik al volop gedaan door de cursus “40 dagen zonder Suiker” en is dus geen probleem. Al deze producten verminderen namelijk je immuunsysteem. Tot slot eet je ook geen vlees omdat dit de meeste energie kost om te verteren en vertraagd de reiniging. Drinken doe je veel, geen cafeïne en theïne houdende dranken, maar water en kruidenthee of vers geperste sappen. Deze voorbereidingsfase helpt je lichaam vast langzaam te wennen aan meerdere dagen zonder voedsel.

 

Ontslakken, ontzuring en regeneratie

 

Waarom zou je een detox kuur doen? Nu, om de volgende redenen! Door onze eet- en leefgewoonten is ons spijsverteringsstelsel onvoldoende in staat om alle gifstoffen, resten en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Ons lichaam wordt vergiftigd door chemische stoffen die in onze voeding zitten, in ons water, in cosmetica, in kleding en nog veel dingen om ons heen. Deze ophoping van giftige stoffen en achtergebleven voedselresten in ons lichaam en dan voornamelijk in de darmen, is er de oorzaak van dat zich in de westerse wereld een vetepidemie aan het voltrekken is. Niet alleen overgewicht en obesitas is een gevolg, maar er kunnen daardoor op de lange duur ook chronische kwalen ontstaan.

 

Ondersteuning met supplementen als Chlorella

In de voorbereidingsfase begin je, naast het versoberen van je voeding, met de inname van belangrijke supplementen die de kuur op een positieve manier zullen beïnvloeden.

 

Innerlife*: Dit supplement zorg voor een goede darmdoorvoer en weekt oude ontlasting los. Werkt als het ware als een bezem. Tevens geeft dit poeder (oplossen in water) je een voller gevoel waardoor het hongergevoel reuze meevalt.

Chlorella: Dit super supplement bevat een specifieke hoeveelheid en verscheidenheid aan basische mineralen en sporenelementen. Chlorella biedt veel bouwstenen aan voor een gezonde opbouw van vitale cellen. Je kunt dit zien als extra voedselaanvulling. Chlorella heeft een hoog gehalte aan: chlorofyl, B12, eiwitten, ijzer, calcium, vitamine A, foliumzuur, niacine en zink.
Green Kamut: Dit supplement werkt o.a. bloedzuiverend, ontgift de lever en reinigt de dunne en dikke darm.

 

*Ingrediënten: psyllium, alfalfablad, gerstgras, kamutgras, fenegriek, laurierblad, hysop, cascara sagrada, brandnetelblad, chlorella, gember, heermoes, rozenbottels en hibiscusbloemen.
Morgen start ik met de detoxfase

 

De voorbereidingsfase is nu dus voorbij en als je dit leest ben ik gestart met dag 1 van de 7 daagse detoxfase. En dat lijkt mij best pittig! Nog nooit zo lang niet gegeten. Nou, ja niet eten. Je kunt zelf bepalen hoe intensief je de kuur maakt. Hier even de opties op een rijtje;

 

Beste manier: sapvasten
Betere manier: aangepast licht verteerbaar dieet, alleen vers fruit en gestoomde of rauwe groenten i.c.m. sapvoeding

Goede manier: normaal eten, maar zonder dierlijke eiwitten zoals vlees, kip en vis)

Ik ga in ieder geval voor de ‘beste manier’ om mee van start te gaan en als ik dat niet trek, dan wil ik groenten en fruit eten of verse soep. Dat moet wel te doen zijn. Groenten en fruit heb ik heel veel ingeslagen, dus dat komt goed. Verder komen er in mijn detoxfase ook nog darmspoelingen bij… en ja, dat is ook spannend! Ik heb al vaker (jaarlijks) darmspoelingen gedaan, maar dan eenmalig en dan extern. Niet thuis, in mijn eigen badkamer.

 

De grote schoonmaak in het voorjaar

 

Toch ga ik het doen, want de belofte zijn goed! Na (en velen ook al tijdens) een detox kuur schijn je je heel energiek te voelen en nadien stralen je ogen, glanst je haar en zit je pas echt lekker (ook letterlijk) in je vel! Ook het idee van een grote lichamelijke schoonmaak in het voorjaar is fijn.

Disclaimer: Bovenstaand succesverhaal is geschreven door de persoon die de kuur heeft gevolgd en vertelt zijn/haar ervaring Specifieke resultaten zijn echter niet gegarandeerd en de resultaten kunnen per persoon variëren.

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar