Daisy Oppelaar

Wie mij volgt op Instagram heeft het ongetwijfeld vorige maand voorbij zien komen: de Innerwave Detox die ik deed. Ik heb al eerdere kleine detox kuurtjes gedaan, zowel begeleid als onbegeleid. Maar nooit zo’n uitgebreide als Innerwave.

Ik had al eerder van Innerwave gehoord en het stond al lang bovenaan mijn lijstje om te proberen en testen voor I Love Health. Sinds mijn 16e kamp ik met een spastische darm en hoewel dit beter gaat dan ooit door een gezond en gebalanceerd eetpatroon, ben ik toch benieuwd naar de effecten van deze detox op mijn lichaam. Patrick, de health coach achter Innerwave, vertelde me dat zo’n 90% van alle mensen met spastische darmklachten veel baat hebben bij Innerwave en erna vrijwel nooit last meer hebben. Omdat ik begin oktober op reis ben gegaan, wilde ik het graag nog voor die tijd proberen. Innerwave is een 100% natuurlijke detox programma, wat voor mij zoals je weet een vereiste is.

 

Waarom een detox?

Detoxen noemen we ook wel ontslakken of ontgiften en is populairder dan ooit. Een detox zuivert het lichaam en geeft je een enorme energieboost. Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling: stress, medicijnen, lucht-, cosmetica- en voedselvervuiling. Voedsel zit tegenwoordig vol met conserveringsmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen die niet goed voor je zijn. Afvalstoffen hopen zich zo op in je lichaam en er vormt zich na verloop van tijd een slijmachtige laag in je darmen. Hierdoor kan je darmwand belangrijke voedingsstoffen niet meer opnemen. Je organen krijgen zo niet meer de juiste bouwstoffen, wat je lichaam verzwakt met ziektes en chronische klachten tot gevolg. Door te detoxen met een sapvast periode geef je je spijsvertering rust en kan je lichaam grondig gereinigd en versterkt worden. Je kunt sterke ontgiftingsverschijnselen krijgen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en slapte.

 

De Innerwave detox bestaat uit drie fases:

 

Fase 1

De afbouw fase van 5 dagen. In deze fase mag je nog ‘gewoon’ eten, maar geen producten als suiker, vlees, alcohol en zuivel. Rens Kroes, verbonden aan Innerwave als voedingsdeskundige, heeft een menu voor 5 dagen samengesteld. Deze fase is alles behalve honger lijden, maar ‘gewoon lekker eten’. Denk aan een havermout ontbijt, speltbrood of een salade bij de lunch en ’s avonds vis met quinoa en groentes. Je start in deze fase ook met het innemen van de supplementen, de zogenaamde PowerGoodies. Deze ondersteunen de detox.

 

Fase 2

 

De detox fase van 5-7 dagen. Deze fase is de echte detox fase. Het beste is om uitsluitend sappen te drinken. Rens Kroes heeft wederom zo’n 15 verschillende sappen en smoothie recepten voor je samengesteld, waaruit je kunt kiezen. Je moet ze alleen nog even zelf maken. Ik vond het persoonlijk fijn om ook een smoothie per dag te drinken omdat mij dit een meer verzadigd gevoel geeft dan alleen sapjes. Ook heb ik één pan groentesoep gemaakt (alleen groentes, water en dat pureren), zodat ik af en toe ook iets warms kon eten. Je zou verwachten ontzettend honger te hebben in deze fase, maar niets is minder waar. Dat komt door de PowerGoodies (supplementen) die je tijdens deze fase neemt. Zo neem je bijv. 2 x per dag voor de ‘maaltijd’ een eetlepel psyllium husk. Dit absorbeert veel water en zet zo ontzettend uit, waardoor je een heel vol gevoel krijgt. Fijn! Want hongerlijden vind ik drie keer niks… Ik had het me nooit van te voren voor kunnen stellen, maar het viel me alles mee. Honger had ik vrijwel niet, ik voelde me niet slap en heb gewoon kunnen sporten. Het enige wat ik miste was ‘het kauwen’. En ik vind het lastig om het te combineren met een sociaal leven. Maar goed, het zijn maar een paar dagen, dus je moet gewoon zo min mogelijk afspreken en dingen er naast doen. Overigens is het wel echt het beste om alleen sappen te nemen tijdens deze fase, maar omdat ik zo’n druk schema had i.v.m. alle voorbereidingen voor mijn reis, nam ik dus af en toe een smoothie of soepje. In deze fase is het optioneel om darmspoelingen te doen. Maar daarover zo meer.

Fase 3

Dit is de opbouw fase, van zo’n 5 dagen of meer. Na 5 tot 7 dagen op uitsluitend sappen en smoothies geleefd te hebben, wil en kun je niet ineens een biefstukje wegwerken. Dit is echt veels te heavy voor je spijsvertering. Ook voor deze fase heeft Rens een voedingsschema voor je opgesteld, met lekkere en makkelijke ‘maaltijden’. Je hoeft weer niet zelf na te denken, maar gewoon het schema te volgen. Ook in deze fase weer een aantal (nieuwe) Powergoodies, zoals probiotica die de goede bacteriën in je darmen weer herstellen.

 

Darmspoelingen

Ja, de darmspoelingen. Je weet wel, een klysma. Ik zal niet in details treden, don’t worry, daar voel ik me ook niet prettig bij. Maar ik heb de Innerwave kuur inderdaad mét darmspoelingen gedaan. Dit helpt je lichaam extra bij het afvoeren van gif- en afvalstoffen die in je darm zitten. Via een slangetje breng je water in je achterste, dat weekt de afvalstoffen in je darmen los, die vervolgens mee naar buiten komen. Eerlijk is eerlijk, ik vond die eerste spoeling behoorlijk spannend. Geen idee wat ik kon verwachten. Het was best een beetje gek, maar ook dit viel me mee. Het deed geen pijn en alle idiote horrorbeelden die ik ervan had, waren onzin. Het Innerwave detox programma begeleidt je volledig door deze fase. Je weet dus precies wat je wanneer moet doen. Tijdens fase twee, de sapperiode, doe je dagelijks 1 of 2 spoelingen. En ik moet bekennen, het geeft een heel schoon en opgeruimd gevoel. Weg met al die bende die ‘vastzit’ in je lichaam. Ik zou je dan ook echt aan willen raden om de Innerwave detox mét darmspoeling te doen. Mocht je dit too much vinden, kan het ook zonder.

 

En!? Hoe voel ik me?

Op moment van schrijven ben ik ruim 2 weken verder, na het afronden van mijn detox. Ik ben nu al 1,5 week op Bali en ik was erg ‘bang’ voor darmklachten hier. Vrijwel iedereen heeft er last van door het eten en water hier. Maar ik heb dus helemaal nergens last van! Ik nam tot enkele dagen geleden nog dagelijks de probiotica en ik neem dagelijks de chlorella tabletjes die over zijn van de kuur. En ik voel me echt goed. Geen last van mijn spastische darm, ik kan al het eten hier goed verdragen, dus daar ben ik super blij mee. De dagen na de detox, toen ik nog in Nederland was, voelde ik me heel energiek en alert. Ook dat kan één van de effect van de kuur zijn. Patrick van Innerwave raadt aan om de kuur 1 a 2 keer per jaar te doen. Even een weekje van rust inbouwen, bewust met je lichaam bezig zijn en alle opgehoopte afvalstoffen weer uit je lichaam krijgen. Klinkt goed wat mij betreft, ik ga dan ook zeker vaker aan het ‘Innerwaven’!

 

Disclaimer: Bovenstaand succesverhaal is geschreven door de persoon die de kuur heeft gevolgd en vertelt zijn/haar ervaring Specifieke resultaten zijn echter niet gegarandeerd en de resultaten kunnen per persoon variëren.

 

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar