7 tips voor thuis workouts!

7 tips voor thuis workouts

In dit artikel lees je:

7 tips voor thuis workouts!

Niet echt  verrassen,  maar wist je dat mensen die thuis sporten makkelijker in actie komen dan wanneer je op een sportschool traint? Er is namelijk geen drempel meer, zoals op de fiets door de regen naar de sportschool, geen mensen die je kijken hoe jij staat te klungelen als je niet precies meer weet hoe dat apparaat nou precies werkt, geen indrukkende spierbundels waardoor jij je steeds dikker voelt….moet ik nog even doorgaan? Thuis trainen is niet alleen makkelijk, maar je hebt er ook niet veel voor nodig. Hierbij een aantal tips die je helpen jouw thuis-workout tot een succes te maken!

 

1. Zorg voor een echte gym

Ok, je hoeft niet écht een gym thuis te hebben om lekker te kunnen trainen, maar creëer wel even een plek waar je voldoende ruimte hebt, die niet té warm is en je ongestoord je gang kunt gaan. Kies het liefst een ruimte met een harde vloer en leg een trainingsmatje neer. Check of je voldoende ruimte hebt om je workout te doen. (kun je languit liggen of een “jumping jack” maken zonder dat je armen langs het plafond schuren?). Leg je trainingsmateriaal klaar als je dat gebruikt. Zo lijkt het net een echte gym!

 

2. Zorg voor lekkere muziek

Een beetje muziek met een beat stimuleert je tijdens je workout. Dus geen softe liefdesliedjes, maar gewoon iets waar je op kunt knallen!

 

3. Leg je schema met oefeningen klaar

Om te zorgen dat je wel echt een volledige workout doet is het belangrijk dat je wel vooraf een plan maakt wat je gaat doen. Als je dit niet doet, geloof me.. dan denk je na 10 minuten.. “zo.. ik ben wel intensief genoeg bezig geweest”. Nee dus.. Er zijn op internet verschillende schema’s te vinden. Die gebruik je en maak je ook af!

 

4. Materiaal? Gebruik je meubels

Om thuis te kunnen trainen heb je echt geen dure fitnesstoestellen nodig. Een setje dumbells is makkelijk en betaalbaar, maar je kunt ook de bank, eettafel, stoel of salontafel prima gebruiken! Bijvoorbeeld table-pull ups, dippings of push-ups. (kijk op YouTube voor verschillende oefeningen)

 

5. Varieer in je oefeningen

De meeste oefeningen waar je geen materiaal voor nodig hebt zijn verschillende uitvoeringen. Een lunge bijvoorbeeld, deze kan zijwaarts, schuin achterwaarts, voorwaarts etc. Dat zelfde geldt voor squats, planks, push ups en ab crunches. Wanneer je je oefening altijd op dezelfde manier uitvoert worden je spieren op een gegeven “lui”. Ze zijn gewend aan de oefeningen en er gebeurd dus eigenlijk niets meer. Wissel om de 4 tot 6 weken in ieder geval je schema om je spieren te blijven triggeren!

 

6. Zet een spiegel neer

Het klinkt misschien gek, maar als je een spiegel neer zet dan kun je ook zien hoe je de oefening uitvoert. Omdat er niemand ‘meekijkt’ ben je snel geneigd de makkelijke uitvoering te kiezen,  dus bij een crunche toch aan je nek trekken of bij planking je kont omhoog te houden en je buikspieren eigenlijk nauwelijks gebruikt worden…). Door jezelf kritisch te bekijken tijdens de uitvoering kun je je zelf aanleren jezelf ook te corrigeren. Liever 5 goed uitgevoerde push ups dan 10 slechte!

 

7. Doe een goede warming up en cooling down

Bij een les in de sportschool is het vanzelfsprekend, maar ook bij je thuis workout is de warming up en cooling down belangrijk om aandacht aan te besteden om blessureleed te voorkomen. Een warming up kun je doen door knieheffen op de plaats, traplopen, jumping jacks of touwtje springen. Voor de cooling down kun je kiezen voor een combinatie van yoga of stretch oefeningen. Zo voorkom je ook de eerste spierpijn!

 

Start samen met anderen aan de Body & Mind Reset Challenge!

Elke maand starten we met een nieuwe challenge. Ervaar samen met anderen de voordelen van detoxen met Innerwave.

Je mag zelf kiezen met welke challenge je begint, wij zorgen voor de juiste begeleiding en coaching.

Samen met anderen start je de detox, zodat je in onze community met elkaar contact kunt houden en ervaringen kunt delen.

Meer weten over de challenge?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ontdek de Unieke Kracht van Innerwave Detox: Volwaardige Reiniging in 3 Krachtige Fases
Ontdek de Kracht van de 'Get Ready Fase': Waarom Innerwave Detox Uniek is Ben je op zoek naar een detoxkuur die verder gaat dan alleen sapjes en je lichaam op...
Lees verder
Het Belang van Ontgiften: Reinig je Lichaam voor een Gezonder Leven
In een wereld vol vervuiling en ongezonde voedingskeuzes lijkt het zelfreinigende vermogen van ons lichaam in gevaar te zijn. Vergelijkbaar met een stromende rivier die vervuiling kan wegspoelen, heeft ons...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar