Vanessa Emmel

Detox 15 dagen zijn voorbij! Ben ik in balans?

 

Yes yes dat ben ik zeker! Het lijkt wel of ik op vakantie ben geweest en met frisse nieuwe ideeën terug ben gekomen.

 

Toen ik hier 15 dagen geleden aan begon kreeg ik heel veel reacties van iedereen. Oh Vanes wat goed dat je dit gaat doen, je gaat je echt beter voelen. Ik dacht ja ja eerst maar eens ervaren, kon het nog niet echt geloven. Je hoort altijd alleen maar de leuke en goede verhalen van iedereen en vroeg mij af ik mij na 15 dagen echt beter zou voelen.

 

Nou ik kan je mijn ervaring vertellen en mijn ervaring is meer dan goed! Jeetje wat bizar wat het met je doet. Natuurlijk vond ik de sapdagen best heftig, maar dat ging bij dag 3 al beter. Je lichaam went er echt aan.

 

Ik dacht dat ik al heel bewust was van wat voeding met je doet. Maar door de detox kuur is dit nog duidelijker geworden. Ik heb mijn eetpatronen doorbroken en ben nog bewuster geworden van wat voedsel daadwerkelijk met mijn lichaam doet.

 

De afgelopen 15 dagen was het ook heerlijk om van versnelling 10 naar versnelling 3 te gaan. Opeens had ik tijd voor mezelf en kwam ik helemaal tot rust! Wie ben ik, wat wil ik! Na de detox blijf ik zeker deze momentjes voor mezelf inplannen. Donderdag staat alweer mijn yoga les in mijn agenda. Heerlijk tijd voor mezelf.

 

Wat ook een goede graadmeter is, zijn de mensen om mij heen. Ik krijg super veel complimenten, wat zie je er stralend en blij uit, wat is je huid mooi en je hebt een twinkeling in je ogen. Oh ja en wat ben je afgevallen. Nou voor het laatste heb ik het niet gedaan, maar toch leuk om te weten. Daarom heb ik vooraf en achteraf een meting gedaan.

 

Vooraf: 63,9 kg, 19,3% vet, 49 kg spiermassa
Achteraf: 61,5 kg, 16,6 % vet, 48,7 kg spiermassa

 

Ik kan iedereen aanraden om 1 keer per jaar een detox kuur te doen. Doe dit niet alleen, maar onder begeleiding. Ik vond het heel prettig dat Maaike Franke (OpenAboutFood) mij elke dag tips en adviezen heeft gegeven.

 

Hoe nu verder na de kuur?

 

• Elke ochtend maak ik een sapje voor mezelf, heerlijk om de dag mee te starten
• Mijn gezonde en lekkere voedingspatroon zet ik door
• Mijn heerlijke chill momentjes blijf ik inplannen #metime
• Het blije gelukkige gevoel ga ik vast houden
• En natuurlijk drink ik op een feestje ook gewoon weer een wijntje mee

 

Eindconclusie: Super blij dat ik dit gedaan heb! Ik voel mij happy

 

Disclaimer: Bovenstaande succesverhalen zijn geschreven door personen die de kuur hebben gevolgd en vertellen hún verhaal. Specifieke resultaten zijn echter niet gegarandeerd en de resultaten kunnen per persoon variëren.

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar