Renée van Breukelen

Op zondagnamiddag arriveren we met de detoxgroep van tien mensen bij het hotel van De Zwaluwhoeve, waar we welkom worden geheten door onze coaches van Innerwave, Patrick Willems en Astrid Becks. Na een rondleiding door De Zwaluwhoeve krijgen we een uitgebreide uitleg over wat ons te wachten staat van Patrick en Astrid, die ons bij het detoxen gaan begeleiden. Zij hebben er zin in, zoveel is duidelijk! Als het aan het enthousiasme van Patrick (de oprichter van Innerwave) en Astrid (colonhydrotherapeute) ligt, slepen zij de hele groep er lachend doorheen.

 

Dagindeling

De dag wordt begonnen met een glas water en verse citroensap om de spijsvertering op gang te brengen. Om 10u is er een glas fruitsap, om 13u een groentesapje gevolgd door een uurtje rust met ‘leverpakking’ (een warme kruik op je buik). Om 15u volgt weer fruitsap, en om 19u is het laatste groentesapje van de dag. Tussendoor mag je zoveel kruidenthee en water drinken als je op kunt en ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds neem je de voorgeschreven voedingssupplementen van Innerwave. Innerwave stelt dat door hun kruidenformules en natuurlijke voedingssupplementen het hele lichaam gevoed, gereinigd en hersteld wordt. Volgens hen is sapvasten zonder supplementen niet aan te raden omdat dan je darmen niet goed gereinigd worden en daardoor teveel gifstoffen in je lichaam achterblijven. Ook veel water drinken is noodzakelijk om de gifstoffen makkelijker af te voeren via de urine.

 

Onze uitvalsbasis is het hotel De Tippe van De Zwaluwhoeve, dat vijf dagen lang helemaal voor onze kuurgroep is gereserveerd. Ieder van ons heeft de beschikking over een heerlijke kamer, met een lekker bed, een luxe badkamer en elke dag een ruime aanvoer van schone badhanddoeken, slippers en warme badjassen. Alles is erop gericht om je in de watten te leggen en je behaaglijk te laten voelen, en dat lukt fantastisch. Overdag kun je doen waar je zin in hebt: lekker naar de sauna, een massage nemen, meedoen met het sport/ activiteitenprogramma of een yogales volgen.

Toppers voor mij waren de wandelingen door de mooie natuur rond De Zwaluwhoeve (vlak tegen het Veluwemeer aan) en de hemelse hammam behandeling. Wat een verwennerij! Maar eigenlijk was alles top wat De Zwaluwhoeve aanbood. Ook het personeel was (bijna on- Nederlands) beleefd en toegewijd. Petje af!

 

De Praktijk

We beginnen de eerste dag met een pittige wandeling in de frisse lucht om de bloedsomloop op gang te brengen. Ik krijg er echt energie van, en na een warme douche bij terugkomst smaakt het eerste fruitsapje heerlijk. Ik drink de hele dag thee, en moet dan ook echt in de buurt van het sanitair blijven. Het stroomt lekker door! Honger heb ik niet, hooguit trek in ‘iets lekkers’. Maar omdat er geen ‘triggers’ aanwezig zijn in de vorm van voedsel dat voorhanden is, denk je totaal niet aan eten. Iets wat ik in het gewone leven wel doe. Dan ben ik vaak bezig met bedenken wat ik zou kunnen gaan eten en waar ik trek in heb, juist omdat overal eten beschikbaar is. De dag is gevuld met activiteiten en tussendoor kunnen we lekker de sauna in. Ik had een stapel dvd’s meegenomen om de avonden mee door te komen, maar dat blijkt een overbodig grapje. Ik ben gevloerd en kruip om half 10 dankbaar mijn weelderige bed in. Na vijf minuten lezen vallen mijn ogen dicht. Dit blijkt het patroon voor de rest van de week: overdag worden we beziggehouden met behandelingen, sauna en wellness, ‘s avonds kruipt iedereen vroeg in bed. Ik voel me gedurende de hele week prima, met een kleine dip op dag 4. Ik heb hoofdpijn –een normaal bijverschijnsel van ontgiften- en ‘s middags heb ik geen zin in het heftige yoga-lesuurtje, maar zit ik lekker in de tuin in het zonnetje met een boek. Het voelt toch een beetje als vakantie. Coaches Patrick en Astrid verliezen ons niet uit het oog en begeleiden ons vol zorg en aandacht. Als iemand er even doorheen zit, trekken ze je erdoor. Astrid is van het zorgzame type: even piepen over kramp in je kuiten en hop, je voet ligt al bij haar op schoot en ze begint je kuiten te masseren. Mag ik haar mee naar huis? Het ‘thuisfront’ is ver weg maar houdt contact via sms en mail. We krijgen opbeurende smsjes van collega’s (‘leven jullie nog?’) die ons voor gek verklaren (‘hier hebben we prosecco en sushi’) maar ons ook aanmoedigen (‘hou vol, jullie zijn bikkels!’) En ja, een beetje peptalk kunnen we af en toe wel gebruiken.

En dan is ie er ineens: de laatste dag! De eindstreep. We hebben het gehaald! Het was soms lastig, maar achteraf gezien viel het me toch erg mee. Honger had ik eerlijk gezegd helemaal niet, alleen af en toe wel zin om iets te kauwen. Dan nam ik een suikervrij kauwgompje, hoewel dat eigenlijk niet ‘mag’. Met een hele groep afzien schept een band, dus we gaan nog even gezellig bij elkaar zitten voor een afsluitend gesprek en evaluatie. Ook krijgen we advies mee over hoe we het beste ons eetpatroon weer op kunnen pakken. Als ik de kring rondkijk, valt het me op hoe fris en uitgerust iedereen eruit ziet. Iedereen is enorm positief over deze week en vol lof over de begeleiding.

 

Vier kilo eraf!

 

Thuisgekomen hol ik meteen door naar de badkamer, omdat afvallen een van mijn doelen was. Superblij ben ik als ik zie dat de weegschaal maar liefst vier kilo minder aanwijst. En dat in vijf dagen! Natuurlijk is een deel ervan vochtverlies. Maar het is een enorme stimulans om gezonder te gaan leven en eten en om de weegschaal goed in de gaten te blijven houden. De dagen erna bouw ik heel langzaam mijn eetpatroon weer op. De voedingssupplementenkuur van Innerwave maak ik ook af, daardoor heb je onder andere ook veel minder trek. Maar honger heb ik ook nu nog nauwelijks,omdat mijn maag flink is gekrompen en ik eigenlijk een beetje ‘ontwend’ ben om te eten. Een rijstwafel is al een smaakexplosie in je mond! En je grijpt toch minder snel naar chips als je net een week ontgiften achter de rug hebt. Ook qua uiterlijk vind ik dat ik erop vooruit ben gegaan. Mijn man zegt dat mijn ogen stralen, mijn huid en mijn haar glanst en ik voel me super ontspannen, trots en tevredenover mezelf en heel energiek. Een aanrader!

 

Renée van Breukelen
Primero-redacteur

 

Disclaimer: Bovenstaand succesverhaal is geschreven door de persoon die de kuur heeft gevolgd en vertelt zijn/haar ervaring Specifieke resultaten zijn echter niet gegarandeerd en de resultaten kunnen per persoon variëren.

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar