Maaike Dorsteen

Detoxen is hip!

Met de zomer in het vooruitzicht wordt detoxen vaak gezien als de manier om snel bikiniproof te worden. In de zoektocht naar de eeuwige jeugd kun je het ook zien als een peeling, maar dan eentje van binnenuit. En, ondanks dat de meningen hierover nogal uiteenlopen, zijn veel voedingsdeskundigen van mening dat detoxen gewoon heel erg goed voor je lichaam is.

 

Er zijn enorm veel verschillende vormen van detoxen. Zo is Beyoncé bijvoorbeeld groot fan van de beroemde citroensapkuur, waarbij je 8 dagen leeft op een mengsel van citroen, water en ahornsiroop. Deze kuur is enorm populair onder Hollywoodsterren om binnen een mum van tijd size zero te krijgen, de standaardmaat van veel designerjurken.

 

Nou zijn de meeste detoxkuren niet heel erg goed voor je hamsterwangen. Wil je dat je wangen het ter plekke verliezen van de zwaartekracht, dan is een sapdieet de oplossing. Ook de beroemde citroensapkuur mag je dan direct 5 kilo laten afvallen, voor de rest is het niet heel erg gezond. Innerwave zorgt ervoor dat je op een verantwoorde manier detoxt. Bij deze kuur draait het in eerste instantie om een reiniging van je hele lichaam (met bijbehorende klysma’s).

 

Zo vind je in het pakket voldoende supplementen om ervoor te zorgen dat je tijdens het detoxen toch genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en zo geen aanslag op je lichaam pleegt. En je vindt in deze kuur ook speciale kruidenmengsels die ervoor zorgen dat je niet doodgaat van de honger.

 

Detoxkuur Innerwave

Nou leef ik al jaren gezond en sport ik daarnaast ook best veel. Een detoxkuur heeft me altijd aangetrokken. Ik weet dat het dus in eerste instantie is bedoeld om te ‘ontslakken’, maar als ik heel eerlijk ben lijkt het me geweldig om ook eens een platte buik te hebben. Er zit ergens een sixpack verborgen onder het laagje vet op mijn buik.

 

Thomas Jefferson riep niet voor niets, ‘if you want something you’ve never had, you have to do something you’ve never done‘. En aangezien het toch stiekem mijn droom is om het lichaam van Jessica Alba krijgen, zal ik dus een keer iets moeten doen, wat ik nog nooit gedaan heb. Detoxen it is. Dat je daarbij ook nog eens je hele lichaam reinigt is natuurlijk een bijkomend voordeel.

 

Mijn ervaring met Innerwave

Detoxen is zwaar. Een aantal dagen leven op sappen is voor veel mensen niet makkelijk vol te houden. Vooral als je een drukke baan hebt, een huishouden runt en kinderen hebt, is het echt heel lastig om 5 dagen niet te eten. Niet zo gek dat het advies is om tijdens een kuur zo min mogelijk afspraken in te plannen.

 

Nou word ik spontaan gelukkig van een peeling en ben ik net zo enthousiast als het gaat om een peeling ‘van binnenuit’. Toch moet ik toegeven dat het me niet lukt om niet te eten: ik heb het welgeteld 24 uur volgehouden (lees: daar gaat het figuur van Jessica Alba). In mijn leven met 3 kinderen lukt het me gewoonweg niet om niet te eten. In overleg met Patrick Willemse ga ik over op een milde reinigingskuur en kan ik de rest van de detoxkuur wel fruit, groenten en (gezonde) koolhydraten zoals quinoa en zilvervliesrijst eten.

 

Detoxen is niet iets wat je zomaar tussendoor doet en waarvan ik vind dat je het eigenlijk onder begeleiding moet doen. Ik heb de afgelopen dagen niet voor niets een hotline met Patrick Willems van Innerwave gehad. En ook de morele steun van twee vriendinnen heeft ontzettend geholpen. Ik heb deze detoxkuur namelijk tegelijkertijd met mijn vriendinnen Carolien en Mascha gedaan.

 

Wil je meer informatie over detoxen, kijk dan op de website van Innerwave. Hier vind je allerlei verschillende kuren. Zo kun je kiezen voor de full works, een detoxkuur met klysma, maar ook een milde reinigingskuur zonder klysma’s en waarbij je bijvoorbeeld ook licht mag eten.

 

Maaike Dorsteen
www.furrow.nl

 

Disclaimer: Bovenstaand succesverhaal is geschreven door de persoon die de kuur heeft gevolgd en vertelt zijn/haar ervaring Specifieke resultaten zijn echter niet gegarandeerd en de resultaten kunnen per persoon variëren.

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar