Darmvervuiling

In dit artikel lees je:

De oorzaak van veel gezondheidsklachten

Darmvervuiling is misschien één van de belangrijkste oorzaken van veel gezondheidsklachten. Een groot deel van de Westerse bevolking heeft te maken met darmproblemen. Dit ligt vooral aan ons eetpatroon, maar ook stress en te weinig bewegen zijn een grote oorzaak.

 

Je spijsvertering produceert van nature meer slijm bij het innemen van bepaalde voedingsstoffen, zoals vlees, zuivel en eieren. Bij andere voedingsstoffen wordt nauwelijks slijm aangemaakt, bijvoorbeeld bij rauwe groenten en fruit.

 

Hoe meer slijmvormende voeding je eet, hoe meer er muco-proteïne wordt aangemaakt. En dit is funest voor een goede spijsvertering. Er komt dan namelijk een slijmlaagje te liggen op de darmwand waardoor op den duur:

 

  • de peristaltiek van de dikke darm vermindert. Dit is de golfachtige beweging die de ontlasting voortstuwt. Als dit vermindert kun je last krijgen van obstipatie;

 

  • giftige stoffen zich verzamelen in de slijmlaag, ze blijven (te) lang in de darm waardoor de darmwand beschadigt en de gifstoffen in het bloed terecht kunnen komen;

 

  • de uitwisseling van voedingsstoffen moeizamer gaat. Je lymfesysteem kan niet meer goed functioneren en er ontstaat een opeenstapeling van gifstoffen in je lichaam.

 

Vele aandoeningen kunnen dus worden veroorzaakt door een ‘vergiftigde’ darm. Dat geldt bijvoorbeeld voor migraine, obstipatie, rugpijnen, huidaandoeningen etc etc.

 

Darmvervuiling, wat kun je er aan doen?

 

Allereerst kun je zorgen dat je structureel gezonder gaat leven. Je weet al wat dit inhoudt: meer bewegen, beter slapen en gezonde voeding. 

 

Het hoeft niet zo moeilijk, de kunst zit erin dat je het kunt volhouden! 

 

Dus ga vaker een stukje wandelen, begin minder te snoepen en zorg ervoor dat je op tijd naar bed gaat. 

 

Vind je dit lastig? Dat snappen we heel goed. Daarom bieden wij iedere Innerwaver ook toegang tot onze nieuwe Reset Body & Mind community.

 

Als je overweegt een gezonder te leven, een reset te doen van Body & Mind en deze blog leest – dan heb ik goed nieuws voor je: je bent een Innerwaver!

 

Klik op deze link. Zoals je misschien al weet beginnen we elke maand samen aan een detoxkuur. Samen houden we elkaar scherp en delen we ervaringen. 

 

Maar, voel je vrij ten alle tijden vragen te stellen!

 

Wil je zien hoe dat eraan toe gaat? Meld je dan aan en stel je eerste vraag in de community.  

 

Waarom kiezen we eigenlijk voor een detoxkuur? 

 

Door een detoxkuur kan de dikke darm volledig worden gezuiverd op een natuurlijke en onschadelijke manier, zonder inzet van medicatie. De darmflora kan zich herstellen en door na de kuur je dieet aan te passen kun je herhaling voorkomen.

 

Je voelt je sterker, frisser en herboren. En dat allemaal in minder dan 2 weken tijd.

 

Wij noemen dat een Reset van Body & Mind, zodat je vanaf nu je nieuwe gewoontes kunt vasthouden. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ontdek de Unieke Kracht van Innerwave Detox: Volwaardige Reiniging in 3 Krachtige Fases
Ontdek de Kracht van de 'Get Ready Fase': Waarom Innerwave Detox Uniek is Ben je op zoek naar een detoxkuur die verder gaat dan alleen sapjes en je lichaam op...
Lees verder
Het Belang van Ontgiften: Reinig je Lichaam voor een Gezonder Leven
In een wereld vol vervuiling en ongezonde voedingskeuzes lijkt het zelfreinigende vermogen van ons lichaam in gevaar te zijn. Vergelijkbaar met een stromende rivier die vervuiling kan wegspoelen, heeft ons...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar