Happy Valentines Day!

De dag om je geliefde extra te verwennen, of om iemand te vertellen hoeveel je om hem/haar geeft.

En omdat liefde nu eenmaal door de maag gaat… wilde ik je deze bonbons niet onthouden.

Ten eerste zijn ze gewoon heel erg lekker.

Ten tweede zien ze er heel mooi uit.

Ten derde gebruik je rauwe cacao, waarover ik al de gezondheidsvoordelen had vermeld in het recept van de chocolademousse (link opnemen naar Innerwavewebsite waar dit recept staat?). Cacao heeft als extra voordeel dat het ook gezien wordt als afrodisiac. Het stimuleert je zintuigen en geeft je een geluksgevoel.

Deze hapjes zijn wel gezoet. Dadels en ahornsiroop zijn ook suikers en verhogen je bloedsuikerspiegel. Dus ondanks dat dit ‘gezonde’ hapjes zijn, zijn ze niet voor elke dag. Maar het is ook niet elke dag Valentijn…

Recept voor 30 bonbons:

Voor de chocola:

  • 4 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels rauwe cacao
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vanillepoeder

Voor de noten/dadelvulling:

  • 3 dadels
  • 1 handje pecannoten

Voor de kokos/banaanvulling:

  • ½ banaan
  • 1 eetlepel kokosroom
  • 1 theelepel vanillepoeder

Bereiden:

Zet de siliconenmatjes in de vriezer.

Smelt 4 eetlepels kokosolie op laag vuur, en voeg de cacao, vanillepoeder en ahornsiroop toe. Roer goed en haal van het vuur.

Hak de nootjes en de dadels heel fijn en maak er een bolletje van.

Meng met de staafmixer de banaan met de kokosroom en vanillepoeder.

Haal de matjes uit de vriezer en giet met een lepeltje de chocola in elk vormpje. Beweeg het vormpje zodat de chocola tegen de zijkanten komt.

Vul in het ene matje de vormpjes met een beetje noten/dadelmengsel, en doe in het andere matje steeds een lepeltje kokos/banaanvulling.
Giet met een lepeltje weer een beetje chocola over elk vormpje en zet het in de koelkast.

Na een half uur zijn de bonbons klaar. Smullen maar!

Recept: Marileen Louwerse

(www.voedingvanleen.nl)

Share