Deze cake is heerlijk als het weer kouder wordt buiten. De smaak van speculaas komt duidelijk naar voren in deze notencake met vijgen. Als je verse (tamme) kastanjes hebt dan kun je deze er natuurlijk ook in verwerken! Laat ze dan eerst drogen, verwijder de schil en maal ze tot meel in je keukenmachine.

  • 150 gram kastanjemeel
  • 150 gram speltbloem
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gram pecannoten
  • 10 gedroogde vijgen
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 ei
  • ongeveer 150 ml amandelmelk
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout

Warm de oven voor op 180 graden. Meng het meel met de bloem en speculaaskruiden.

Doe de pecannoten met de vijgen in een keukenmachine en pulseer een paar keer flink. De stukken mogen nog een beetje grof zijn, maar ook weer niet té groot.
Doe dan het meelmengsel bij de gehakte noten in je keukenmachine. Voeg ook de suiker, ahorsiroop, ei, bakpoeder en melk toe en zet de machine nog een keer aan zodat het 1 geheel wordt.

Vet een cakeblik in met wat boter en giet het mengsel er in. Bak je cake in ongeveer 45 – 60 minuten gaar. Hij is gaar als je er een satéprikker schoon uit kan halen. Laat even afkoelen in de vorm.
Je kunt de cake in aluminiumfolie enkele dagen bewaren.

Share