Een heerlijk winters gerecht, het is dan wel niet zo koud buiten maar het is echt wel heerlijk om te maken en ik heb er zeker van genoten! Ik hoop dat jullie er ook van gaan genieten.

Natuurlijk heb ik geen gebruik gemaakt van kant-en-klare-bouillon maar zelf bottenbouillion gemaakt,  bottenbouillion is ontzettend gezond en is een goed hulp middel om je darmen te herstellen.

Pompoenblokjes

Ingrediënten:

  • 1 kleine pompoen (ongeveer 600 gram)
  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn

Bereiden:

  • Oven verwarmen op 200 graden
  • Was de pompoen goed, snijd de pompoen en maak er blokjes van
  • Meng alle specerijen door de olie zodat je een sausje hebt
  • Vervolgens meng je de pompoenblokjes met het sausje en plaats je de blokjes in een ovenschaal
  • De pompoen ongeveer in 30 minuten in de oven en na 15 minuten even de blokjes draaien

 Kippenragout:

Ingrediënten:

  • 120 ml kokosolie
  • 200 gram champignons
  • 500 gram kipfilet
  • 5 eetlepels amandelmeel
  • 5 eetlepels kokosmeel
  • 500 ml kippen- of bottenbouillion
  • peper en Himalaya zout

Bereidingswijze:

  • Kook de kipfilet in ongeveer 20 minuten gaar
  • Trek de gekookte kipfilet met een vork uit elkaar

3

  • Verhit in een pan (grote) de kokosolie en doe daar de amandelmeel en kokosmeel in en blijf roeren totdat je een karamelachtige kleur krijgt
  • Voeg de champignons toe en kook dit mee ongeveer 5 minuten
  • Pureer daarna de ragout tot een gladde saus
  • Voeg daarna de kipfilet er aan toe en breng het op smaak met zout en peper