IJs van bananen!

De zomerzon is extra genieten in combinatie met heerlijk fris ijs.
Dus hierbij een recept om het zelf te maken: lekker, makkelijk én gezond!

Voor de basis heb je simpelweg alleen maar 3 bevroren bananen nodig. Daarbij voeg je tijdens het blenden wat melk (bv. amandel, kokos of soya) om het romig en glad te maken.

Vervolgens kan je zelf creatief zijn en hier aan toevoegen wat je zelf maar wil.
In dit geval is het geheel door de helft gedaan, om er 2 verschillende smaken van te maken:

1. Vruchten ijs. Voeg een aantal vruchten (bessen, bosvruchten etc.) toe aan het ijsmengsel en blend ze samen.
2. Choco-kokos ijs. Voeg een theelepel cacao en een eetlepel kokossnippers toe aan het ijsmengsel en blend ze samen. Wat stukjes pure chocola er overheen et voila!

Banana icecream

In beide gevallen heeft het ijs niet alleen een nieuwe kleur, maar ook een geheel nieuwe smaak. En zo kan je nog veel verder denken, voeg bijvoorbeeld wat granola of zaden toe voor een crunch, of top het geheel af met lekker fris fruit!

Enjoy!

Share