BLOG – Innerwave Voedingscoach Monique Smets 

Nadat ik gestart ben met een andere leefstijl en wel Gluten-, Lactose-, Suiker- en Gistvrij eten ga je veel uitzoeken op internet en in boeken wat er mogelijk is om te eten. Gluten en suiker zitten tenslotte overal in. Het eerste probleem was bij mij de boodschappen doen. Voorheen nooit de etiketten gelezen en ervan uit gegaan dat  wat er in  reclames beweert wordt ook helemaal waar is. Niets is minder waar. Boodschappen doen wordt een stuk makkelijker omdat je alle kant- en klare producten kan laten staan. Dan blijft er in de supermarkt nog maar heel weinig over.

Ik was een echte broodliefhebber en ben ook lang bezig geweest om het perfecte brood te maken en heb nu eindelijk een recept. Het is niet alleen een heerlijk brood, het ziet er ook uit als een gewoon brood en dat is vaak bij een glutenvrije broden wel anders.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels Zonnebloempitten
  • 3 eetlepels Pompoenpitten
  • 3 eetlepels Glutenvrije Haver
  • 8 eetlepels Sesamzaad
  • 3 eetlepels Lijnzaad
  • 3 eetlepels Gepofte Amaranth
  • 3 eetlepels Psylliumhusk (Innerwave)
  • 150 gram Glutenvrij Havermeel
  • 150 gram Glutenvrij Volkoren Rijstemeel
  • Snufje Keltisch Zeezout
  • 2 Tlp Glutenvrij Bakpoeder van Doves
  • 500 ML water

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de 3 eetlepels psyllium samen met het lauwwarme water in een kom en laat minimaal 15 minuten staan
  • Doe alle andere ingrediënten in een grote schaal
  • Als de psyllium een kleverige massa geworden is roer je deze met een lepel of garde nog een minuut goed door
  • De psyllium toevoegen aan de andere ingrediënten en goed kneden (tussendoor je handen goed vochtig maken zodat het niet blijft plakken aan je vingers
  • Maak er een mooie grote ronde bol van en doe deze in een broodblik
  • Plaats het blik in de oven 50-60 minuten totdat je een bruine korst hebt
  • Laat het brood goed op een rooster afkoelen

Psyllium Husk zorgt ook nog eens voor een goede stoelgang, betere darmwerking en stilt de honger. Dus van dit brood eet je veel minder en zit je veel sneller vol. Je houd langer een verzadigt gevoel.

Smullen maar!!

Monique Smets is Innerwave Voedingscoach en heeft haar eigen bedrijf Pro Santé in Assen. 

Share