Tijd om zelf popcorn te maken?!

De ideale snack tijdens een avondje op de bank met een goede film. Veel beter dan die zak chips of de reep chocola, en al helemaal gezond wanneer je het zelf maakt. En dit is super makkelijk en snel!
En nog leuk ook door de vele variaties die je zelf kan bedenken. Hier zijn 2 van onze ideeën ter inspiratie:

Gekruide geitenkaas
– 1 TL zout
– 1 TL rozemarijn
– 0.5 TL knoflookpoeder
– 15 gram zachte geitenkaas

Chocola én speculaas
– 1 TL Zout
– 1 TL Cacao
– 1 TL Cacao nibs
– 1 TL Speculaaskruiden

_DSC0061

 

De basis is altijd hetzelfde:
Zet een pan op het vuur op gemiddelde warmte. Doe 1.5 eetlepel kokosolie in de pan en wacht tot deze olie op de juiste temperatuur is. Dit test je door een paar maïs korrels in de pan te doen en wachten tot deze poppen.
Vervolgens doe je een handje maïs in de pan en schut deze even zodat alles bedekt is met olie. De deksel doe je er net iets af zodat de lucht weg kan. Wanneer je geen ‘pop’ geluiden meer hoort, haal je de pan van het vuur.
Nu is het tijd om jouw smaken toe te voegen, de deksel te sluiten en het geheel opnieuw goed te husselen. Et voila, de ideale relax avond kan beginnen!

 

homemade popcorn

Share