Darmvervuiling is misschien één van de belangrijkste oorzaken van veel gezondheidsklachten. Een groot deel van de Westerse bevolking heeft te maken met darmproblemen. Dit ligt vooral aan ons eetpatroon, maar ook stress en te weinig bewegen zijn een grote oorzaak.

Je spijsvertering produceert van nature meer slijm bij het innemen van bepaalde voedingsstoffen, zoals vlees, zuivel en eieren. Bij andere voedingsstoffen wordt nauwelijks slijm aangemaakt, bijvoorbeeld bij rauwe groenten en fruit. Hoe meer slijmvormende voeding je eet, hoe meer er muco-proteïne wordt aangemaakt. En dit is funest voor een goede spijsvertering. Er komt dan namelijk een slijmlaagje te liggen op de darmwand waardoor op den duur:

  • de peristaltiek van de dikke darm vermindert. Dit is de golfachtige beweging die de ontlasting voortstuwt. Als dit vermindert kun je last krijgen van obstipatie;
  • giftige stoffen zich verzamelen in de slijmlaag, ze blijven (te) lang in de darm waardoor de darmwand beschadigt en de gifstoffen in het bloed terecht kunnen komen;
  • de uitwisseling van voedingsstoffen moeizamer gaat. Je lymfesysteem kan niet meer goed functioneren en er ontstaat een opeenstapeling van gifstoffen in je lichaam.

Vele aandoeningen kunnen dus worden veroorzaakt door een ‘vergiftigde’ darm. Dat geldt bijvoorbeeld voor migraine, obstipatie, rugpijnen, huidaandoeningen etc etc.

Door een detoxkuur kan de dikke darm volledig worden gezuiverd op een natuurlijke en onschadelijke manier, zonder inzet van medicatie. De darmflora kan zich herstellen en door na de kuur je dieet aan te passen kun je herhaling voorkomen.

bestel nu