Je zou het niet zeggen als je de ingrediënten niet kent, maar met dit ontbijtje (of toetje!) verwen je niet alleen je smaakpapillen maar ook je lichaam!
De mousse bestaat vooral uit avocado, banaan en cacao. Allemaal superfoods!

Met het eten van 1 grote avocado krijg je genoeg binnen van Vitamine B5, B6, B11, vitamine C, K en koper. Daarnaast bevatten avocado’s gezonde vetten. Deze vetten hebben we nodig, ze zijn de basisgrondstof waarvan onze geslachtshormonen gemaakt worden. En die zorgen niet alleen voor een goed libido en vruchtbaarheid J! Geslachtshormonen dragen ook bij aan je algehele gezondheid en schoonheid. Avocado bevat veel antioxidanten en stimuleert de nieren.

Een banaan bevat ook tal van vitamines en mineralen: Vitamines A, verschillende B vitamines, en vitamines C, E en K. Calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, seleen, zink.

Gebruik rauwe cacaopoeder, die is niet gebrand, waardoor alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Rauwe cacao is de nummer 1 op het gebied van antioxidanten! Verder bevat het ook verschillende mineralen, zoals magnesium, ijzer, chromium, mangaan, zink en koper. En, wat veel mensen wel weten, het bevat ook geluksstofjes. Het geeft ons een blij gevoel en zelfs het gevoel van verliefdheid!

Als dit geen goed begin van de dag is…

RECEPT (2 personen)

– 1 grote rijpe avocado
– 1 grote banaan
– 3 eetlepels cacao
– scheutje kokosmelk
– evt 1 eetlepel macapoeder
– evt, voor een zoetere smaak 1 à 2 dadels
– snufje zout
 
Topping naar keuze; bijvoorbeeld granola en blauwe bessen, maar geraspte sinaasappelschil, kokossnippers en gojibessen is ook lekker, of wat ongebrande noten en granaatappelpitjes. Leef je uit!
 
Bereiden
Doe alle ingrediënten in een kan en pureer met de staafmixer. Het moet een lekker smeuïge massa worden. Voeg eventueel nog wat kokosmelk toe om het smeuïger te maken.
 
Versier met de topping en geniet!