Als een echte chocoholic word ik blij van alles met een chocoladesmaakje.. En goed nieuws.. dat is helemaal niet zo erg!

Anti-oxi…wattes?

Rauwe cacao bevat anti-oxidanten. Deze helpen de vrije radicalen in je lichaam tegen te gaan. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Het is een beetje een scheikundig verhaal, maar het komt er op neer dat in alle cellen van ons lichaam allerlei ingewikkelde processen plaats vinden waardoor er vrije radicalen ontstaan. Dit zijn gevaarlijke jongens die rond zwerven in ons lichaam op zoek naar een ontbrekend stukje wat ze missen. Om hieraan te komen vallen ze gezonde cellen aan waardoor die ontregeld worden. En hierdoor kunnen allerlei ziekten ontstaan.

Maar wat doen die anti-oxidanten dan vraag je je misschien af?

Ons lichaam heeft daar de oplossing voor gevonden, namelijk antioxidanten! Deze geven het ontbrekende stukje af aan de vrije radicaal en maken hem hiermee onschadelijk! Omdat ons lichaam veel anti-oxidanten nodig heeft is het noodzakelijk (ik herhaal…NOODZAKELIJK) om je anti-oxidanten met voeding aan te vullen. En daar komt de rauwe cacao om de hoek kijken.. dat bevat namelijk superveel anti-oxidanten!! JOEPIE!

cacaoOk, voor de duidelijkheid…we hebben het dus niet over de repen melkchocola met veel suiker, maar gewoon pure, rauwe cacao. Deze is verkrijgbaar in poedervorm, maar ook in nibs en tegenwoordig ook in de repen van bijvoorbeeld LoveChock.

CHOCODREAM

Dit is echt een heerlijke chocolade-bananen milkshake die je ook prima als ontbijtje kunt nemen!

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 bevroren banaan, in stukjes
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 3 dadels (zonder pit) of 1 theelepel dadelsiroop
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 250 ml amandelmelk (ongezoet)

Doe alle ingrediënten in de blender en strooi er nog wat cacaonibs en chiazaadjes extra op.