Monika van der Marel

Al meerdere keren waren we enthousiaste verhalen tegengekomen over de detoxkuren van INNERWAVE. Ik, Monika van der Marel, hoofdredacteur van http://beauty.blog.nl/ zat al een tijdje niet lekker in mijn vel. Ik was moe, mijn huid was vaal, mijn oogwit was beige en eigenlijk was ik de hele dag bezig met food, food, food. Wat zal ik ontbijten vandaag? Wat snacken we tussendoor? Wat doen we met de lunch? ‘s Middags een lekker taartje of wat pure chocolade en ‘s avonds bij het avondeten viel ik vaak aan, alsof ik de hongerwinter had meegemaakt. Met mij, doen heel veel meer mensen dit. Je staat er eigenlijk niet eens bij stil wat je allemaal naar binnen propt op één dag. Het is een automatisme geworden. Eten, snacken, eten, snacken en veel frisdrank.

Monika van der MarelGeïnspireerd door de goede verhalen over detoxkuren, besloot ik de uitdaging aan te gaan met een kuur van Innerwave. Vrij snel kreeg ik de poeders, pillen en een klysma set thuis toegestuurd. Ik zette er een foto van op Facebook en iemand grapte nog of ik mijn zwembad schoon ging maken. Zo gek was de grap eigenlijk niet eens, want inderdaad, mijn innerlijke zwembad was aan een goede schoonmaakbeurt toe!

 

De pillen, vezels en poeders van Innerwave kwamen vergezeld van goed voorlichtingsmateriaal binnen bovendien kreeg ik een telefoontje van de directeur van Innerwave, Patrick Willems, hij coacht deelnemers tijdens de kuur. Patrick werd ook mijn coach. Ik mocht hem bellen als ik daar behoefte aan had. Bijvoorbeeld wanneer je de kuur niet meer ziet zitten, omdat je vergaat van de trek. Héél prettig om te weten. Geruststellend werkte het voor mij. Op die manier sta je er niet helemaal alléén voor. Je kunt met iemand praten die ervaring met de kuur heeft.

 

1. De Voorbereidingsfase

De kuur begint met vijf dagen voorbereiding. In het begin stelde ik de kuur nog een aantal dagen uit, omdat ik écht even een megadip had. Na een paar dagen herpakte ik mezelf en besloot ik de boodschappen aan te schaffen om de voorbereidingsfase van start te gaan. Ik hing mijn dieet van het vijf dagen plan op de koelkast en zette de bijbehorende supplementen klaar. Best goed te doen deze dagen. Je mag vrij veel eten. Niet snoepen en ook mijn cappuchino en cola zero verslaving werd cold turkey de das om gedaan. Deze dagen mocht ik voornamelijk water, kruidenthee en vruchtensappen drinken. Eigenlijk mocht ik nog best veel eten. Op voorwaarde dat het mager en licht verteerbaar was. Ik heb deze dagen veel gekocht bij de groenteboer en de biologische winkel en eigenlijk voelde ik me gedurende deze periode al beter te voelen dan voorheen. Ineens realiseerde ik me hoeveel troep ik dagelijks zonder na te denken naar binnen werkte. De Innerwave kuur bestaat in deze periode uit supplementen die zorgen dat je voldoende vezels en vitamines binnen krijgt. Haarfijn uitgelegd en héél goed te doen. De Green Kamut zorgde overigens wel voor hilarische reacties op werk. Green Kamut of Kamutgrassappoeder (tarwegraspoeder) is een unieke groene supervoeding. Je vermengt het groene poeder [organisch gerstegras] met vruchtensap of water, maar dat ziet er niet smakelijk uit. Het mooie van Green Kamut is, dat het ontzurende werkt, dat het ontslakt en dat het je meer energie geeft. Vooral dat laatste merkte ik, normaal lag ik om tien uur ‘s avonds te slapen en nu bleef ik met gemak tot een uur of 01.00 uur wakker. Zo fijn! Green Kamut is overigens wel een voedingsbron dat ik blijvend wil gaan gebruiken. Het bevat bovendien 260 x zoveel natuurlijke vitamine A (bètacaroteen) als bladgroente, 8x zoveel vitamine C als een sinaasappel, 128 x zoveel foliumzuur als een tomaat, 16 x zoveel eiwit als melk, 11 x zoveel calcium als melk, 37 x zoveel calcium als graanproducten, 5 x zoveel natuurlijke ijzer als spinazie én last but not least 43 x zoveel vitamine B6 als een banaan. Amazing toch?!

 

2. De Detoxfase

 

Ik zag enorm tegen deze fase op. Hoe zou ik dit gaan volhouden? Je kon namelijk uit drie opties kiezen, detoxen door middel van alleen sappen tot je te nemen, detoxen met een aangepast licht dieet of detoxen en normaal eten. Er werd me verteld dat detoxen met sappen het beste van de drie was. Daar ging ik dus ook voor. Ik hou nl niet van half werk. Deze fase duurt ook vijf dagen. En als je het eventueel kan, mag je hem ook doortrekken naar zeven dagen. De sappenkuur bestaat uit sappen plus gezonde poeders en pillen van Innerwave, die diverse functies hadden, waaronder je weerstand op peil houden en de muscuslagen in je verontreinigde dikke darm losweken. Ik heb ervoor gekozen om vijf dagen te sapdetoxen. Ik was deze vijf dagen vrij van werk en ik moet zeggen dat dat me wél heeft geholpen. Het is wel een voorwaarde dat , als je voor de sappenkuur gaat, je dan ook in een ontspannen modus verkeert. Werkstress had ik er in ieder geval niet bij kunnen hebben. Ik had nu de tijd om verse sappen te maken en kwam in mijn eigen omgeving ook niet snel in de verleiding van lekkere dingen, omdat ik die simpelweg niet in huis had. Voor mij werkte dat goed. Ik genoot van het maken van de sappen en kon me er echt op verheugen dat ik tussen de middag en ‘s avonds nog een groot glas sap mocht drinken. Om heel eerlijk te zijn, viel het mij 100% mee deze fase. Maar écht.

 

Klysma

Deze dagen kwam ook het gebruik van een klysma erbij kijken. Dat is even wennen. Dat moet je ook écht in alle rust doen. Daar kun je echt geen mensen om heen hebben. Je moet er de tijd voor nemen en oefening baart kunst. In het begin vond ik het inbrengen niet eens een drama, dat is te doen, maar het feit dat je elke keer wat meer water naar binnen laat lopen, dat moest ik oefenen. Maar het lukte me wel. Eenmaal met water in mijn buik, heb ik mijn buik met warme olie gemasseerd, zo maak je de muscuslagen die in je dikke darm opgedroogd zijn los. Elke dag voelde ik me schoner en fitter worden. Aan de ene kant verlangde ik naar eten, aan de andere kant, gaf het me een kick, dat je ook best (niet te lang natuurlijk!) op gezonde sappen kunt leven. Ik ben er achter gekomen dat wij mensen echt veel meer eten, dan we nodig hebben. Het is overigens ook algemeen bekend dat wij in het westen, meer eten dan we nodig hebben. Eten gebeurt vaak uit emotie. Je voelt je even down of je hebt zin in iets gezelligs en dat vertaal je naar eten. Door te detoxen heb ik gemerkt dat je goed kunt leven op minder eten, zolang de kwaliteit van het eten maar hoog blijft en je beschikt over de juiste supplementen. Tijdens de voorbereiding en het detoxen zelf, nam mijn coach een aantal keren contact met me op, om te vragen hoe het me verging. Ik had tijdens het detoxen één mindere dag. Dat was de derde dag, toen voelde ik me op één ochtend heel zwak en koortsig. Gelukkig was dat van korte duur en werd ik niet écht ziek.

 

3. De Opbouwfase

Best blij was ik dat ik na tien dagen van dieëten en detoxen weer voorzichtig iets mocht gaan eten. Eigenlijk lijkt deze fase enorm op de eerste vijf dagen van de kuur. Deze fase neemt een aantal dagen in beslag, die je niet vantevoren kunt invullen, want je gaat nu door totdat je supplementen van Innerwave op zijn. Hier ben ik dus nog steeds mee bezig. Het is fijn om weer te mogen eten. Ik eet nu anders dan twee weken geleden. Ik kan nu enorm van een appeltje of een stuk komkommer genieten. Mijn geur was denk ik een jaar weg, ik weet niet of dit ook door de detoxkuur komt, maar ik ruik sinds een paar dagen weer. Dat is heel gaaf. Ik ben drie kilo lichter, mijn buikje is platter en mijn huid is meer roze. Ik had tijdens de detoxkuur een paar dagen last van pukkeltjes, maar die zijn weer weg. Ik voel me fitter. Blijer en gezonder. Het voelt een beetje alsof er een nieuwe ik in mij is komen wonen. Eentje die bewust met voeding omgaat. En iemand die inziet wat een toevoeging goede supplementen als bijvoorbeeld een Green Kamut of Chlorella kunnen zijn. Zonder deze begeleiding + de supplementen was het me niet gelukt. Dan had ik waarschijnlijk zelf wat aangerommeld en niet de energie gevoeld, die ik nu voel.

 

Ik ben steevast van plan deze APK voor mijn body en soul jaarlijks, of twee ker per jaar, bijvoorbeeld richting herfst en lente, te gaan doen. Ik voel me serieus herboren. Thanks to Innerwave.

 

Monika van der Marel
Hoofdredacteur http://www.beauty.blog.nl/

 

Disclaimer: Bovenstaand succesverhaal is geschreven door de persoon die de kuur heeft gevolgd en vertelt zijn/haar ervaring Specifieke resultaten zijn echter niet gegarandeerd en de resultaten kunnen per persoon variëren.

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar

Schrijf je in voor de online webinar