Lichaamshoudingen

In dit artikel lees je:

Noodmaatregel van de natuur

De Oostenrijkse onderzoeksarts Dr. Mayr heeft in zijn onderzoeken naar uiterlijke kenmerken van  slechte spijsverteringsstelsel ook 6 typen verkeerde houdingen geconstateerd en hier ook benamingen aan gegeven.

Deze houdingen zijn een noodmaatregel van de natuur en worden aangenomen om beschadigde spijsverteringsorganen zoveel mogelijk te beschermen, mits er geen sprake is van andere gebreken of veranderingen zoals verwondingen, tumoren, zwangerschappen e.d.

 

 • Normale houding

 

 • Eendenhouding:
  Verteringsletsel (darmtraagheid) en een vergroting van de buikholte is de oorzaak van een eendenhouding. De verslapte en de met voedselresten overvolle darmlussen oefenen een grote druk uit op de naburige organen. Het lichaam neemt een ‘uitwijkhouding’ aan om de gevoelige organen te beschermen. Dit leidt tot een extra achterwaartse verplaatsing van het bekken, tot doorstrekking van de borstwervelkolom en tot verwijding en hogere positie van de borstkas.

 

 • Geef-achthouding:
  Doordat het maagdarmkanaal sterk gevuld is met gassen (gasbuik), vergt dit vooral in de bovenbuik meer ruimte. Hierop volgt met name bij gespierde mensen een strekken van de borstwervelkolom, versterkte borstkaswelving, hoge stand van het middenrif en een naar achteren neigende onderbuik met een verlaging van de bekkenbodem.

 

 • Starthouding:
  Vergroting van de buikholte wat veroorzaakt wordt door chronische verslapping van de darmen waardoor de buikholte-inhoud toeneemt en waardoor deze starthouding ontstaat. Dit leidt vooral voor minder gespierde mensen tot het naar boven doorstrekken van de lendenwervelkolom en het naar voren neigen van het bovenlichaam.

 

 • Slappehouding:
  Door extra darmvulling en zwakke spieren wordt de verplaatsing van het zwaartepunt vooral gecompenseerd door de wervelkolom boven te buigen (ronde rug). Bij kinderen en jongeren is deze houding vaak te zien.

 

 • Zaaiershouding:
  Drekvulling en een ernstige, chronische darmverslapping veroorzaakt de zakvormige drekbuik en deze zaaiershouding. De druk van de drekbuik dwingt de achterwaartse kromming van het bovenlichaam af.

 

 • Grote trom dragerhouding:
  De grote gas- dan wel drekbuik is de oorzaak van de enorme toename van de buikholte-inhoud. Een enorm naar voren en omhoog uitpuilende borstkas, compenserende bochelvorming van borstwervelkolom en inknikken van de lendenwervelkolom zijn gevolgen van deze ernstige aandoening van het spijsverteringsstelsel.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Zwanger worden? Het grootste cadeau aan je kind is een detoxkuur!
Het belang van de juiste dosis extra vitaminen en mineralen   Veel vrouwen, en mannen ook trouwens, komen vitamines en mineralen te kort. Iedere dag weer opnieuw. Laat staan als...
Lees verder
Borstprotheses verwijderd? Ontgift dan je lichaam!
Vermoeidheid, gewrichtspijn, jeuk, nachtzweten, vergeetachtigheid: dit zijn veelgenoemde klachten bij vrouwen met borstprotheses. Ook wel het ASIA-syndroom en Breast Implant Illness genoemd. Voor veel dames een reden om de implantaten...
Lees verder

Schrijf je in voor de online webinar

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar