Zin & Onzin

1. Je lichaam zuivert zichzelf – daar is géén detox kuur voor nodig.

Door een verhoogde aanvoer van gifstoffen uit voeding, genotmiddelen, koffie, thee en alcohol, chocolade en suikergoed, medicijnen, cosmetica, schoonmaakmiddelen en luchtvervuiling is het gifgehalte in het lichaam schrikbarend toegenomen. Het voedsel wat we tegenwoordig consumeren bevat veel meer conserveringsmiddelen, zout, suiker, e-nummers en andere toegevoegde (kleur)stoffen dan vroeger. Waarom? Tomaten moeten roder dan rood zijn, eten moet langer houdbaar blijven en de voedingsmiddelen industrie moet veel geld verdienen. Gewassen worden veel meer bespoten dan vroeger, en ook de luchtvervuiling draagt niet bij aan gezonde gewassen. Je lichaam heeft inderdaad een zelfreinigend vermogen. Echter eten we tegenwoordig zoveel bewerkt en ongezond voedsel dat je lichaam eerder vervuild wordt dan voorheen. Een handje helpen kan dus geen kwaad.

2. Klysma? Geen denken aan.

Het is inderdaad niet voor iedereen een pretje. De eerste keren is het ongemakkelijk, maar het went. Je voelt er eigenlijk weinig van.

3. Als ik zeven dagen niet eet kom ik allerlei voedingsstoffen tekort, dat kan toch niet gezond zijn?

De PowerGoodies van Innerwave zorgen ervoor dat je alle essentiële vitaminen en mineralen binnen krijgt. Maak je hier dus geen zorgen over.

4. Na de kuur val ik toch weer terug in mijn oude patroon

Probeer minimaal één maar eigenlijk twee maal per jaar een detox kuur te doen. Daarnaast kun je je wenden tot de voedingscoaches en personal trainers van Innerwave. Zij helpen je bij het behouden van een gezond voedingspatroon. En daar hoor af en toe een frietje of een pizza ook gewoon bij!

5. Ik kan het niet volhouden om niet te eten

Het is moeilijk, maar met een ijzeren wil moet het lukken. Velen gingen je voor. Even door de zure appel heen bijten!