7-tips-voor-thuis-workouts

In dit artikel lees je:

Niet echt  verrassen,  maar wist je dat mensen die thuis sporten makkelijker in actie komen dan wanneer je op een sportschool traint? Er is namelijk geen drempel meer, zoals op de fiets door de regen naar de sportschool, geen mensen die je kijken hoe jij staat te klungelen als je niet precies meer weet hoe dat apparaat nou precies werkt, geen indrukkende spierbundels waardoor jij je steeds dikker voelt….moet ik nog even doorgaan? Thuis trainen is niet alleen makkelijk, maar je hebt er ook niet veel voor nodig. Hierbij een aantal tips die je helpen jouw thuis-workout tot een succes te maken!

 

1. Zorg voor een echte gym

 

Ok, je hoeft niet écht een gym thuis te hebben om lekker te kunnen trainen, maar creëer wel even een plek waar je voldoende ruimte hebt, die niet té warm is en je ongestoord je gang kunt gaan. Kies het liefst een ruimte met een harde vloer en leg een trainingsmatje neer. Check of je voldoende ruimte hebt om je workout te doen. (kun je languit liggen of een “jumping jack” maken zonder dat je armen langs het plafond schuren?). Leg je trainingsmateriaal klaar als je dat gebruikt. Zo lijkt het net een echte gym!

 

2. Zorg voor lekkere muziek

 

Een beetje muziek met een beat stimuleert je tijdens je workout. Dus geen softe liefdesliedjes, maar gewoon iets waar je op kunt knallen!

 

3. Leg je schema met oefeningen klaar

 

Om te zorgen dat je wel echt een volledige workout doet is het belangrijk dat je wel vooraf een plan maakt wat je gaat doen. Als je dit niet doet, geloof me.. dan denk je na 10 minuten.. “zo.. ik ben wel intensief genoeg bezig geweest”. Nee dus.. Er zijn op internet verschillende schema’s te vinden. Die gebruik je en maak je ook af!

 

4. Materiaal? Gebruik je meubels

 

Om thuis te kunnen trainen heb je echt geen dure fitnesstoestellen nodig. Een setje dumbells is makkelijk en betaalbaar, maar je kunt ook de bank, eettafel, stoel of salontafel prima gebruiken! Bijvoorbeeld table-pull ups, dippings of push-ups. (kijk op YouTube voor verschillende oefeningen)

 

5. Varieer in je oefeningen

 

De meeste oefeningen waar je geen materiaal voor nodig hebt zijn verschillende uitvoeringen. Een lunge bijvoorbeeld, deze kan zijwaarts, schuin achterwaarts, voorwaarts etc. Dat zelfde geldt voor squats, planks, push ups en ab crunches. Wanneer je je oefening altijd op dezelfde manier uitvoert worden je spieren op een gegeven “lui”. Ze zijn gewend aan de oefeningen en er gebeurd dus eigenlijk niets meer. Wissel om de 4 tot 6 weken in ieder geval je schema om je spieren te blijven triggeren!

 

6. Zet een spiegel neer

 

Het klinkt misschien gek, maar als je een spiegel neer zet dan kun je ook zien hoe je de oefening uitvoert. Omdat er niemand ‘meekijkt’ ben je snel geneigd de makkelijke uitvoering te kiezen,  dus bij een crunche toch aan je nek trekken of bij planking je kont omhoog te houden en je buikspieren eigenlijk nauwelijks gebruikt worden…). Door jezelf kritisch te bekijken tijdens de uitvoering kun je je zelf aanleren jezelf ook te corrigeren. Liever 5 goed uitgevoerde push ups dan 10 slechte!

 

7. Doe een goede warming up en cooling down

 

Bij een les in de sportschool is het vanzelfsprekend, maar ook bij je thuis workout is de warming up en cooling down belangrijk om aandacht aan te besteden om blessureleed te voorkomen. Een warming up kun je doen door knieheffen op de plaats, traplopen, jumping jacks of touwtje springen. Voor de cooling down kun je kiezen voor een combinatie van yoga of stretch oefeningen. Zo voorkom je ook de eerste spierpijn!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde Artikelen

All

Waarom detoxen?

Waarom detoxen? Vraag jij je nog steeds af waarom detoxen zo belangrijk...

Read More

‘Suikervrije’ appeltaart met speltmeel

Appeltaart, een klassieker op veel verjaardagen! Maar…vaak met veel geraffineerde suiker er...

Read More

Darmtraagheid maakt ziek

Darmtraagheid maakt ziek!   Darmtraagheid geeft chronische gezondheidsproblemen. Door de darmfunctie te...

Read More

Lichaam reinigen

Heb je klachten waar je maar niet vanaf komt? Dan is het...

Read More

Heb je vragen en wil je graag meer weten over detoxen?

Schrijf je in voor de online webinar

Schrijf je in voor de online webinar