Wat is Detoxen precies?

In dit artikel lees je:

Wat is Detoxen precies?

De welvaart, de prestatiegerichte maatschappij en ons drukke materialistische bestaan begint haar tol te eisen. Junkfood, kant-en-klaar maaltijden en bewerkt voedsel zijn haast niet meer weg te denken uit je leven. Het resultaat: we worden zwaarder, vermoeider, krijgen vage klachten en leven steeds ongezonder. Met alle gevolgen van dien.

Tijd voor een body & mind reset. Let’s detox!

Met de 100% natuurlijke Innerwave detox kuur zuiver je in 17 dagen lichaam en geest op een verantwoorde en daadkrachtige manier.

Detoxen is een manier om jezelf weer als herboren te voelen. Sterk, energiek, fris en geestelijk scherper dan ooit. Te mooi om waar te zijn? Ervaar het zelf!

Lees meer over hoe je samen met Innerwave zelf thuis kunt gaan detoxen zodat je eenvoudig en snel kan starten. Daarnaast vind je hier meer informatie over waarom een detox kuur jouw lichaam en geest kan boosten en hoe dat dan precies werkt. Wil je graag weten of het verstandig is om een detox kuur te volgen? Klik dan op de download knop om onze lijst te zien met vragen zodat je precies kunt zien of je gezond bent, aan het verslakken bent of nodig een detox kuur moet doen.

Door te sapvasten, oftewel met een sapkuur, geef je je spijsverteringsorganen rust, zodat het lichaam grondig gereinigd en weer versterkt kan worden. Het detox effect wordt versterkt door de combinatie van 100% natuurlijke reinigende, voedende en herstellende supplementen. Met andere woorden: Innerwave heeft de ideale formule voor een zuiver lichaam en een scherpe geest!

Wij van Innerwave zijn helemaal enthousiast over detox kuren en willen graag iedereen die unieke ervaring bieden. Al jouw vragen die je hebt over detox kuren worden beantwoordt op deze pagina! Heb je een specifiek vraag die jij graag beantwoordt wilt hebben over detoxen? Maak dan gebruik van het snel menu en ga zo snel mogelijk aan de slag.

 

 • Door de detox kuur voel je jezelf jonger en sterker
 • Detoxen helpt je, het extra gewicht dat je met je meedraagt, kwijt te raken
 • Het lichaam helpen te ontgiften en te zuiveren
 • De zuur-basen balans wordt hersteld in je lichaam
 • Je stofwisseling & het zelfreinigend vermogen van je lichaam worden bevordert
 • Vermoeidheid terugdringen (je voelt je als herboren)
 • Je weerstand tegen bacteriën en schimmels verhogen & immuunsysteem boosten
 • Je stofwisseling op een natuurlijke manier verhogen
 • Het draagt bij aan een mooiere en stralende huid
 • Het helpt je gezond oud worden, wie wil dat nu niet?!
 • Zorgt voor emotionele rust en daadkracht
 • Je zit weer lekker in je vel en dat verhoogt je zelfvertrouwen
 • Het is het startsein voor een evenwichtigere levensstijl
 • Concentratie en mentale helderheid verbeteren
 • Helpen met het stoppen of verminderen van alcohol, koffie en roken
 • Je slaappatroon en kwaliteit verbeteren
 • De nieuwe levensstijl voorkomt slechte gewoontes
 • De detox kuur voor nieuwe creativiteit en inspiratie

 

Detox kuur ervaringen

 

Zoals je ziet is het detox effect erg veelzijdig. Eenmaal de kracht van je eigen schone lichaam ervaren wil je dit natuurlijk vasthouden. Belangrijk is dan om je eetpatroon aan te passen en af te stemmen op jouw lichaam en levenswijze en daar helpt Innerwave graag bij. Wil jij graag weten hoe anderen dat deden? Bekijk dan onze pagina met succesverhalen. Je kunt ook het dagboek lezen van Eke Mannink. Zij heeft ook de detox kuur van Innerwave gedaan en iedere dag bijgehouden wat ze gedaan heeft en hoe ze zichzelf voelde.

 

De definitie van detox

Waarom detoxen? – Let’s reset body & mind!

Detox kuur verstoppingen

Vraag jij je nog steeds af waarom een detox kuur zo belangrijk is voor je lichaam? Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei vormen van vervuiling en één van deze vervuilingsbronnen is voedsel. De welvaart, de prestatiegerichte maatschappij en ons drukke materialistische bestaan zorgt ervoor dat we vaak kiezen voor gemak. Dat resulteert in junkfood, kant-en-klaar maaltijden en overig bewerkt voedsel. Allen met allerlei toegevoegde conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen, e-nummers, suikers & zout maar ook verkeerde vetten.

Het lichaam is ervoor gemaakt om voedsel te verwerken, maar niet om toegevoegde chemische processen die verwerkt zijn in ons eten te verwerken. Het resultaat: afvalstoffen hopen je op in je lichaam en vormen ‘slakken’. Voor het verwerken van deze stoffen heeft je lichaam een eigen opruimdienst, maar doordat al het bewerkte voedsel lastig te verwerken is draait je opruimdienst overuren. Wanneer niet al het afval wordt meegenomen heeft je lichaam een probleem: waar laat je dit overbodige voedsel? Juist: in je darmen.

Overtollig voedsel plakt vast aan de slijmachtige laag in je darmen en vormt een zogenaamde “mucoïde laag”. Deze laag ontstaat om de darmwand te beschermen tegen de schadelijk afvalstoffen. De darminhoud wordt steeds kleiner, waardoor het voedsel als het ware door een rietje de endeldarm bereikt.

Maar, er is nog meer. Deze “mucoïde laag” zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen de darmwand veel moeilijker of zelfs niet kunnen bereiken. Normaliter worden voedingsstoffen van daaruit getransporteerd naar andere belangrijke organen in je lichaam. Ook gif- en afvalstoffen komen via de bloedbaan terug via de darmwand om uitgescheiden te worden via het darmstelsel. Je raadt het al: er ontstaat een broedplek voor ongezonde bacteriën en parasieten. Wanneer je hier niets aan doet kan je lichaam in een negatieve spiraal terecht komen. Organen krijgen niet de juiste bouwstoffen, het lichaam verzwakt en in de loop van tijd krijgen ziekte en chronische klachten de overhand. Het juiste moment voor de detox kuur van Innerwave. Wave your sins & feel alive. Let’s detox.

 

Hoe kan ik detoxen?

Om het maximale effect uit je detox kuur te behalen is het belangrijk dat je eerst goed afbouwt en vervolgens ook weer goed opbouwt. Want het is zonde als je niet het maximale effect behaald uit het detoxen. Wil jij graag weten hoe je het beste kunt detoxen? Volg dan hieronder het stappenplan.

Zuiver lichaam en geest in 3 stappen – 17 dagen:

De Innerwave Detox kuur bestaat uit het volgende detox stappenplan:Detox kuur drie fases

Stap 1: Get ready ( 5 dagen)

Voordat je kunt beginnen met je detox kuur, ga je eerst afbouwen. In deze fase ga je je lichaam ‘voor reinigen’ om hem zo voor te bereiden op de sapfase. In deze vijf dagen durende fase eet en drink je onder andere geen koffie, suiker, zuivel, vlees, tarwe. Je gaat terug schakelen naar een eenvoudige en zuivere voeding en bouwt genotsmiddelen af. Daarom gaan we terug naar een gezonde en vooral groene basis die bestaat uit onder andere groente, fruit, zaden en noten.

Stap 2: Let’s detox ( 3-5-7 dagen)

Good, Better or Best* voedingssupplementen. Op deze manier krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen en ga je geen hongergevoel ervaren. Bovendien zorgen deze supplementen ervoor dat de gifstoffen die vrijkomen tijdens de sap/detox kuur, goed afgevoerd worden door het lichaam. De sapjes maak je met een blender of slowjuicer of je kiest voor de diepgevroren slowjuice sapjes van onze partner Frecious.  Om optimaal te ontslakken kun je er ook voor kiezen om je darmen te spoelen. Innerwave levert een eenvoudige darmspoelset (klysma) voor thuisgebruik. Desgewenst kun je ook contact opnemen met een colonhydrotherapeut bij jou in de buurt.

De Detoxfase duurt afhankelijk van de intensiteit die je wenst 3 –  5 – 7 dagen en wordt ondersteund met diverse 100% natuurlijk voedingssupplementen.

Stap 3: Keep Calm & Cool Down ( 4 dagen)

Na de Detoxfase bouw je in de laatste 4 dagen je (vaste) voeding weer op. Hierbij gebruik je nog diverse voedingssupplementen, waaronder pro-biotica.

De intensiteit, kwaliteit en duur van de kuur is dermate, dat je gegarandeerd in een fantastische flow terecht komt en ook direct lichamelijk resultaat ziet. Het Innerwave programma is voor velen een kick start geweest naar een nieuwe levensstijl.

Tijdens de detox kuur kunnen ontgiftingsverschijnselen ontstaan zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid & slapte. De resultaten van de kuur wegen daar echter met gemak tegen op! Wij adviseren je tijdens de kuur voldoende tijd voor ontspanning te nemen en licht te blijven sporten. Het is niet verstandig om deze fase intensief te gaan trainen.

Let’s detox the good, better or best way?

GOOD; Dieet uit o.a. vers fruit, groente en noten/zaden.

BETTER; Smoothies en vers gepureerde groentesoepen

BEST; Sapvasten met smoothierecepten van Rens Kroes (Healthcoach Innerwave en auteur Power Food)

 

Hoe vaak mag je een detox doen?

Het is voor ieder persoon verschillend, maar wij raden iedereen aan om één of twee keer per jaar de detox kuur van Innerwave te doen. Als je elke dag bezig bent met voeding en altijd genoeg groente en fruit eet is een keer per jaar detoxen genoeg. Maar ben je iemand die meer moeite heeft om een gezond voedingspatroon aan te houden adviseren we om twee keer per jaar te detoxen. We eten de gehele dag door en krijg veel verschillende voedingsstoffen binnen. En vaak is ons voedsel bewerkt en zijn er chemische stoffen aan toegevoegd. Dus met een detox kuur maak je je darmen wel goed schoon, maar als je niet oplet kun je ze ook snel weer vervuilen. Een andere factor is hoe vaak je het zelf nodig vindt. Vond jij de Detox kuur van Innerwave helemaal geweldig en voelde jezelf erna hartstikke goed? Dan is het zeker aan te raden om twee keer per jaar te Innerwaven. Kortom een definitief antwoord is er niet, maar er zijn wel richtlijnen.

 

 

Een detox kuur thuis; hoe doe ik dat?

Wil jij graag thuis detoxen? Het kan met Innerwave! Op het moment dat je bij ons een detox kuur bestelt ontvang je van ons naast de supplementen ook een handleiding. In de handleiding begeleiden we je stap voor stap over hoe je je detox het beste kunt aanpakken. Heb jij nou nog meer vragen over de detox kuur thuis doen? Bekijk dan onze meest gestelde vragen over detoxen pagina.

De voordelen van een Innerwave detox kuur:

 • Eenvoudig thuis kuren met privacy – wanneer het jou uitkomt!
 • Geen hongergevoel door de 100% natuurlijke voedingssupplementen
 • Optioneel met of zonder darm spoelset (klysma)
 • Snel online bestellen
 • Uitgebreide gebruiksaanwijzing bij elke kuur
 • Persoonlijke begeleiding door het team van Innerwave
 • Natuurlijk detoxen

Wil jij nou toch graag professioneel advies over hoe je het beste kunt detoxen? Aan de hand van onze store locator kun je zien waar de dichtstbijzijnde Innerwave detox coach zich bevindt.

 

Gezond detoxen; hoe doe ik dat?

Heb je klachten waar je maar niet vanaf komt, dan is het misschien verstandig om je darmen te reinigen en te ontslakken met een detox kuur, want goed werkende en gezonde darmen vormen de basis van een gezond lichaam. Niet alleen darmklachten zoals bijvoorbeeld een prikkelbare darm, maar ook hormonale disbalansen of huidklachten vinden vaak hun oorzaak in dit belangrijke orgaan. Hoe komt dat nu? En hoe kun je je darmen goed reinigen en ontslakken?

In de afgelopen honderd jaar is de mens méér gaan eten dan eigenlijk goed is en daarnaast is onze voeding ook steeds minder natuurlijk. Het is bespoten, bewerkt of zelfs volledig kunstmatig. Dit heeft tot gevolg dat de darmen niet alleen meer voedsel moeten verwerken, maar ook voeding dat onbekend is voor het lichaam. Hierdoor ontstaat filevorming en dus verslakking en verstopping. Verstopte darmen vormen een perfecte voedingsbodem voor parasieten en schimmels, wat ontstekingen en ziektes kan veroorzaken. Daarom is het goed om je darmen eens in de zoveel tijd te ontslakken en te reinigen. Maar zoals je misschien al begrijpt neemt de darmwand ook minder goed voedingsstoffen op. Hierdoor verzwakt je lichaam en raken lichaamsprocessen ontstoord.

Detox kuur limoen

 

De Dr. Mayr methode

De detox kuur van Innerwave is gebaseerd op en geïnspireerd door het principe van Dr. Mayr. Deze wereldberoemde Oostenrijkse arts Franz Xaver Mayr (1875 – 1965) is beroemd vanwege zijn darmreinigingskuur. Dr. Mayr, die op zijn tachtigste zo goed als géén rimpels had, begreep als geen ander dat een goede gezondheid begint met een goed werkende darm. Hij ontwikkelde de Dr. Mayr detox kuur en adviseerde iedereen op regelmatige basis het lichaam rust te geven. In deze periode kunnen je darmen zich reinigen en ontslakken en dat dient als een periodieke reinigingskuur van je lichaam.

Zijn kuur bestaat uit drie fasen: een afbouwbase (waarin je je normale voedingspatroon afbouwt), de vastenkuur zelf, en de opbouwbase (waarin je langzaam weer opbouwt naar een gezond voedingspatroon). Met deze succesvolle visie zijn wij ook onze eigen detox kuur gaan ontwikkelen. We hebben een goede combinatie gemaakt van de lessen van Dr. Mayr en moderne voedingssupplementen. Nu kunnen wij jouw de kans bieden om jouw lichaam en geest te resetten. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij zeer veel positieve reacties krijgen van mensen die de detox kuur hebben gedaan. Sommige ervaren sterke ontgiftingsverschijnselen zoals hoofdpijn, misselijkheid en slapte, maar daarbij zeggen ze ook dat de resultaten van de kuur daar met gemak tegen op wegen!

Detox kuur bessen

 

Detox kuur; zin of onzin?

 1. Je lichaam zuivert zichzelf – daar is géén detox kuur voor nodig

Natuurlijk heeft je lichaam een zelfreinigend vermogen, maar we eten tegenwoordig zo veel zout, suiker, conserveringsmiddelen, e-nummers en andere toegevoegde (kleur)stoffen dat het lichaam daarop niet is voorbereidt. Daarbij blijven we eten zonder dat we het lichaam een periode van rust geven. Hoe komt het dat onze voeding zo bewerkt is kun je nu misschien denken? Tomaten moeten roder dan rood zijn, eten moet langer houdbaar blijven en de industrie moet veel geld verdienen tegenwoordig. Daarbij leven we in een prestatie gerichte maatschappij en de tijd nemen om gezond te eten is één van de slachtoffers geworden. We gebruikten tegenwoordig vaak veel koffie, thee, alcohol, chocolade, medicijnen, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Wat daarbij niet helpt is dat de lucht steeds meer vervuild raakt en dat we die de gehele dag inademen. Het heeft dus absoluut om je lichaam een periode van rust te gunnen en een detox kuur te doen.

 1. Klysma? Geen denken aan

We snappen dat het een nieuwe stap is die je moet zetten. Echter ervaren wij vaak dat mensen er erg tegenop kijken en als ze het hebben gedaan, concluderen dat het wel meeviel. Misschien is het de eerste keren wat ongemakkelijk, maar het went. Na verloop van tijd voel je er weinig van.

 1. Als ik zeven dagen niet eet kom ik allerlei voedingsstoffen tekort, dat kan toch niet gezond zijn?

Precies om dit te voorkomen zijn onze voedingssupplementen zo ontwikkelt dat je alle benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken.

 1. Na de kuur val ik toch weer terug in mijn oude patroon

Nadat je de detox kuur volledig hebt afgerond is het ook belangrijk om zelf initiatief te nemen en een gezonde levensstijl te gaan hanteren. Daar mag af en toe gerust eens iets lekkers bij! Wil jij graag hulp om het nieuwe voedingspatroon vast te houden of juiste en gezonde keuzes te maken? Onze voedingscoaches en personal trainers staan voor je klaar. Zij helpen je met het behouden van een gezond voedingspatroon.

 1. Ik kan het niet volhouden om niet te eten

De detox kuur heeft verschillende effecten op ieder lichaam. Een gedeelte ervaart geen honger aangezien ze genoeg gevoed worden door de supplementen van Innerwave. Andere gaan wel een honger gevoel krijgen. Dat kan misschien moeilijk zijn, maar om het maximale effect uit je detox kuur te halen is belangrijk dat je volhoudt. Het is soms even door de zure appel heen bijten, maar vele gingen je al voor.

 

De volgende challenge begint binnenkort!

Elke maand starten we met een nieuwe challenge. Ervaar samen met anderen de voordelen van detoxen met Innerwave.

Je mag zelf kiezen met welke challenge je begint, wij zorgen voor de juiste begeleiding en coaching.

Samen met anderen start je de detox, zodat je in onze community met elkaar contact kunt houden en ervaringen kunt delen.

Meer weten over de challenge?

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Patrick Willems

Oprichter Innerwave

“Waar Innerwave bijna 10 jaar geleden begon met detoxen – een reinigingskuur van lichaam en geest -, meten we je nu graag een complete nieuwe levensstijl aan. Een total body & mind reset noemen we dat.

 

Pas wanneer je schoon van lichaam en geest bent én dit met een gezonde voeding en beweegpatroon onderhoudt, ben je in staat maximaal van het leven te genieten. Alive and kickin. Day, after day, after day!